ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ομόλογα και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

Το δανέζικο ταμείο AkademikerPension πουλάει αμερικανικά κρατικά ομόλογα

Το δανέζικο συνταξιοδοτικό ταμείο AkademikerPension ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του μήνα θα πουλήσει αμερικανικά κρατικά ομόλογα αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων, λόγω της οικονομικής κατάστασης των ΗΠΑ.

Το δανέζικο συνταξιοδοτικό ταμείο AkademikerPension ανακοίνωσε πως έως το τέλος του μήνα θα προχωρήσει στην πώληση αμερικανικών κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων.

Όπως διευκρινίζει το ταμείο, η απόφαση για τη διάθεση των αμερικανικών ομολόγων οφείλεται στην κακή οικονομική κατάσταση της αμερικανικής κυβέρνησης και δεν σχετίζεται άμεσα με την υφιστάμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία: Υποχρεωτική λύση για τις ΗΠΑ, δηλώνει ο Νίλσεν

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δήλωσε πως η χώρα οφείλει να βρει λύση με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο κοινής ομάδας εργασίας, ενώ εμφανίστηκε θετικός στις αμερικανικές επενδύσεις. Ο Αμερικανός απεσταλμένος αποχώρησε σύντομα από το συνέδριο.
Παγετώνας στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Αποδοκιμάζει η Δανία τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς για τη Γροιλανδία

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας εξέφρασε δυσαρέσκεια για το ύφος που επέλεξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος επικρίθηκε έντονα για την, κατά τη γνώμη του, παθητικότητα της Δανίας όσον αφορά τη Γροιλανδία.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη-Μπόντσκοβ για Return Hubs και παράνομη μετανάστευση

Ο Θάνος Πλεύρης και ο Δανός ομόλογός του συναντήθηκαν για να προωθήσουν τη δημιουργία Return Hubs σε τρίτες χώρες και να ενισχύσουν τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ενόψει συνάντησης στην Κοπεγχάγη.
Τράπεζα και επενδύσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον Πειραιά το 2ο Ευρωμεσογειακό Οικονομικό Φόρουμ, 18-19 Νοεμβρίου

Στις 18-19 Νοεμβρίου 2026, στον Πειραιά, θα διεξαχθεί το 2ο Ευρωμεσογειακό Οικονομικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα το Σύμφωνο για τη Μεσόγειο, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΤΑΑ ενισχύει την Ελλάδα: Το επενδυτικό του αποτύπωμα και η επόμενη μέρα

Το Ταμείο Ανάκαμψης στήριξε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις από το 2021, ενισχύοντας την οικονομία. Η Alpha Bank τονίζει πως η διατήρηση της επενδυτικής δυναμικής μετά το ΤΑΑ είναι πρόκληση-κλειδί για την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα.
Ομόλογα επενδυτικά προϊόντα
ΑΓΟΡΕΣ

Ανθεκτικά τα ελληνικά ομόλογα, παρά τη δυσμενή πορεία στις διεθνείς αγορές

Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ανθεκτικά παρά το παγκόσμιο «ξεπούλημα» στις αγορές, διατηρώντας χαμηλό spread και απόδοση κάτω του 4% από την αρχή της κρίσης, καλύτερα σε σύγκριση με ιταλικά και γαλλικά ομόλογα.