ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τουρκική σημαία στην Κωνσταντινούπολη
Η τουρκική σημαία ανεμίζει με φόντο τη Σουλεϊμανιγιέ Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.

Παραιτήθηκε ο αντιναύαρχος πίσω από το MoU Τουρκίας - Λιβύης

Ο αντιναύαρχος Γιαϊτζί, γνωστός ως «ο αρχιτέκτονας του μνημονίου συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης», δήλωσε ότι κατηγορήθηκε με κατασκευασμένες κατηγορίες και αποχώρησε από το στράτευμα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος το περασμένο Σάββατο μετατέθηκε αιφνίδια, με διάταγμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, από τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων, υπέβαλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο αντιναύαρχος Γιαϊτζί, γνωστός ως «ο αρχιτέκτονας του μνημονίου συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης», δήλωσε ότι κατηγορήθηκε με κατασκευασμένες κατηγορίες και γι' αυτό αποχωρεί από το στράτευμα.

Σημειώνεται ότι μια από τις εξηγήσεις για την αιφνίδια απομάκρυνση του Γιαϊτζί από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, όπως αποκάλυψε απόστρατος Τούρκος συνταγματάρχης στην τουρκική τηλεόραση, ήταν η παρέμβαση του Γιαϊτζί σε διαγωνισμό για προμήθεια καλωδίων για τις τορπίλες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, όπου τον διαγωνισμό κέρδισε κάποιος γνωστός του Τούρκου επιτελάρχη.

Ωστόσο άλλη επιτροπή έκρινε το υλικό ακατάλληλο, με αποτέλεσμα ο Γιαϊτζί να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Η εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό προμήθειας διαμαρτυρήθηκε στο υπουργείο Άμυνας και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα, η δε αρμόδια επιτροπή που διερευνά το θέμα ζήτησε την απομάκρυνση του τούρκου αντιναυάρχου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος της Χουριέτ Νεντίμ Σενέρ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Σύμφωνα με πληροφορίες μου από το άμεσο περιβάλλον του, ο Γιαϊτζί, από τον οποίο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε σήμερα να εγκαταλείψει τη θέση του στο Πολεμικό Ναυτικό και να μετατεθεί στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι παρουσίασαν για εκείνον έναν πλαστό φάκελο και αυτό ήταν άδικο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη διοικητή 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας στην Ανδριανούπολη για τα ΜΟΕ

Ο διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Ν. Αγγελής, επισκέφθηκε την 9η τουρκική Συνοριακή Ταξιαρχία στην Αδριανούπολη, στο πλαίσιο μέτρων εμπιστοσύνης, ανταποδίδοντας την προηγούμενη τουρκική επίσκεψη στην Καβύλη.
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς: Να συνδέονται οι τουρκικές απειλές με περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς, ζητά την περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία λόγω των απειλών της κατά της Ελλάδας, με ερώτησή του σε ευρωπαίους επιτρόπους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Πλημμυρισμένος δρόμος αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 12 τραυματίες από πλημμύρες στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν αιφνίδιες πλημμύρες στη Σαμψούντα της Τουρκίας, πλημμυρίζοντας σπίτια και δρόμους. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ρέματα υπερχείλισαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.