ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
Το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, με σημαίες πολλών χωρών στην είσοδο.

Ελβετία: Προσωρινή κράτηση για τον ιδιοκτήτη του μπαρ με τη φωτιά

Οι ελβετικές αρχές ζήτησαν τη σύλληψη του Γάλλου ιδιοκτήτη του μπαρ στο Κραν Μοντανά, όπου 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά την παραμονή Πρωτοχρονιάς, λόγω φόβου φυγής του από τη χώρα.

Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν την κράτηση ενός εκ των ιδιοκτητών του μπαρ στο Κραν Μοντανά, όπου σημειώθηκε φονική πυρκαγιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τραγικό απολογισμό 40 νεκρούς. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του αυξημένου κινδύνου φυγής του ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με δήλωση που απέστειλαν οι εισαγγελείς στο πρακτορείο Reuters, «η εισαγγελία αποφάσισε να ζητήσει από το Δικαστήριο Αναγκαστικών Μέτρων να θέσει υπό κράτηση τον διευθυντή», αναφερόμενοι στον Γάλλο ιδιοκτήτη του μπαρ Ζακ Μορετί.

Η ελβετική νομοθεσία προβλέπει ότι όσοι βρίσκονται υπό έρευνα παραμένουν υπό κράτηση έως ότου λάβει σχετική απόφαση άλλο δικαστήριο, διαδικασία που ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομία στην Ελβετία
ΔΙΕΘΝΗ

Κραν-Μοντανά: Ελβετοί Εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες μπαρ

Ελβετοί εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες του μπαρ όπου 40 άνθρωποι, ανάμεσά τους ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά, καθώς ερευνώνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη καταθέσει αγωγές.
Αστυνομία στην Ελβετία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Ανακρίθηκαν οι δύο μάνατζερ του Le Constellation, χωρίς ευθύνες

Οι δύο Γάλλοι μάνατζερ του Le Constellation ανακρίθηκαν για την τραγωδία της πυρκαγιάς στο Κραν Μοντανά, όπως ανέφερε η εισαγγελέας Βαλέ. Έρευνες έγιναν και άλλοι επιζώντες κατέθεσαν, σύμφωνα με τη Μπεατρίς Πιού.
Ελβετική σημαία βουνά
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Η Υπ. Εσωτερικών εξετάζει απαγόρευση social media σε ανηλίκους

Η υπουργός Εσωτερικών Ελβετίας, Ελίζαμπεθ Μπάουμ-Σνάιντερ, δήλωσε ότι εξετάζεται απαγόρευση κοινωνικών δικτύων για ανηλίκους, όπως στην Αυστραλία, τονίζοντας την ανάγκη αυστηρότερης προστασίας των παιδιών από ψηφ
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετοί βουλευτές στη δικαιοσύνη για τα δώρα προς τον Τραμπ

Δύο Ελβετοί βουλευτές ζήτησαν έρευνα για τα δώρα που έδωσαν Ελβετοί επιχειρηματίες στον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο, μετά από επίσκεψή τους στην Ουάσιγκτον σχετικά με τους δασμούς στα ελβετικά προϊόντα, με έμφαση σε ρολόι Rolex και ράβδο χρυσού.