ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
online φαρμακείο αγορά

Τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει την πρόσβαση των Κινέζων σε υγεία και φάρμακα

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τις υγειονομικές υπηρεσίες στην Κίνα, προσφέροντας καλύτερες διαγνώσεις και θεραπείες. Ιατρικές ομάδες τη χρησιμοποιούν για ταχύτερη ανάπτυξη φαρμάκων, όπως κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

Οι πολίτες της Κίνας αποκτούν σταδιακά ευρύτερη πρόσβαση σε φάρμακα που αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, ενώ απολαμβάνουν πιο ακριβείς κλινικές διαγνώσεις και εξατομικευμένες φαρμακευτικές αγωγές. Παράλληλα, οι θεραπείες αποκατάστασης γίνονται πιο αποτελεσματικές, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ενισχύει συνεχώς την ποιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η παραδοσιακή διαδικασία ανάπτυξης νέων φαρμάκων, που μέχρι σήμερα απαιτούσε χρονοβόρες και επίπονες προσπάθειες, αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά μέσω της αξιοποίησης προηγμένων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιατρική ομάδα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γιου Τσιντάι στο νοσοκομείο Huashan Hospital, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Fudan University, εφαρμόζει τεχνολογίες AI για την επιτάχυνση της έρευνας που στοχεύει στην αντιμετώπιση της νευροεκφυλιστικής νόσου Αλτσχάιμερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο κατά Ουάσινγκτον για απαγόρευση κινεζικής τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας αντέδρασε στην απαγόρευση χρήσης κινεζικής ΑΙ από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι κινεζικές εταιρίες ΑΙ προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες παγκοσμίως και τηρούν τη νομοθεσία κάθε χώρας.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προώθηση εφαρμογών AI στη βιομηχανία και το εμπόριο με επίσημες οδηγίες

Το Πεκίνο ανακοίνωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για την προώθηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και καινοτόμων τεχνολογιών στο εμπόριο, με έμφαση στην αναβάθμιση προϊόντων, την ενίσχυση της κατανάλωσης και την υποστήριξη των επιχειρήσεων.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν το μεγαλύτερο data center ΤΝ της Ρωσίας

Ουκρανικά drone επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων της Ρωσίας, ιδιοκτησίας της Sberbank, στοχεύοντας τις τεχνολογικές φιλοδοξίες της Μόσχας. Η Sberbank διαβεβαιώνει ότι τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Η ΑΙ ενισχύει την ανάπτυξη Κίνας-Ινδίας και του παγκόσμιου εμπορίου

Η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την ανάπτυξη σε Κίνα, Ινδία και Ασία, ξεπερνώντας το παγκόσμιο εμπόριο, σύμφωνα με τη νέα επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Σιλβάνα Τενρέιρο στη σύνοδο του οργανισμού στη Μπανγκόκ.
ΔΝΤ λογότυπο τοίχου
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την ανάπτυξη στην Ασία

Η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την ανάπτυξη σε Κίνα, Ινδία και Ασία, ξεπερνώντας την παγκόσμια εμπορική άνοδο, σύμφωνα με τη Σιλβάνα Τενρέιρο του ΔΝΤ, που προειδοποιεί για τα υψηλά χρέη και ζητεί δημοσιονομική πειθαρχία.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενίσχυση δεξιοτήτων των εργαζομένων με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Το Πεκίνο ενισχύει την ποιότητα του εργατικού δυναμικού ενόψει της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Λι Τσονγκ, με στρατηγικές για υπεύθυνη τεχνολογική ανάπτυξη και προστασία της απασχόλησης.