ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Ισόβια στον Γάλλο αναισθησιολόγο για τη δηλητηρίαση 30 ασθενών

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αναισθησιολόγος Φρεντερίκ Πεσιέ, ένοχος για τη δηλητηρίαση 30 ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές στη Γαλλία, με 12 θύματα, σύμφωνα με το Δικαστήριο.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αναισθησιολόγος Φρεντερίκ Πεσιέ από το Κακουργιοδικείο του Ντουμπς στη Γαλλία, κρίνοντας τον ένοχο για τη δηλητηρίαση 30 ασθενών, εκ των οποίων οι 12 έχασαν τη ζωή τους. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Πεσιέ χαρακτηρίστηκε ως «ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην ιστορία», καθώς εκμεταλλεύθηκε την ιδιότητά του ως γιατρός για να διαπράξει τα εγκλήματα. 

Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε ενοχή, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δηλητηριαστής και ζητώντας την αθώωσή του, ενώ ο δικηγόρος του αμφισβήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία.

Το γαλλικό Δικαστήριο εξέτασε ξεχωριστά κάθε μία από τις 30 περιπτώσεις δηλητηρίασης, που διαπράχθηκαν μεταξύ 2008 και 2017 σε δύο ιδιωτικές κλινικές στη Μπεζανσόν, σε ασθενείς ηλικίας 4 έως 89 ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις, αναισθησιολόγος ήταν ο καταδικασθείς γιατρός.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Πεσιέ μόλυνε ορούς με κάλιο, τοπικά αναισθητικά, αδρεναλίνη και ηπαρίνη, προκαλώντας καρδιακή ανακοπή ή αιμορραγία σε ασθενείς που βρίσκονταν υπό θεραπεία από συναδέλφους του. 

Η εισαγγελία υποστήριξε ότι στόχος του ήταν να «βλάψει ψυχολογικά» το ιατρικό προσωπικό με το οποίο είχε συγκρούσεις και να «ικανοποιήσει τη δίψα του για εξουσία».

Ιατροδικαστικές γνωματεύσεις ανέφεραν ότι ο αναισθησιολόγος παρουσίαζε διαταραγμένη προσωπικότητα, με χαρακτηριστικά που τον ωθούσαν στο να επιδιώκει «να σταματούν οι καρδιές». 

Όπως επισημάνθηκε στο Δικαστήριο, «η ζωή του ασθενούς δεν είχε σημασία» για τον Πεσιέ. Ψυχοεγκληματολόγοι περιέγραψαν τη συμπεριφορά του ως αποτέλεσμα ενός «ψυχολογικού αμυντικού μηχανισμού», όπου ο ίδιος διατηρούσε μια διπλή προσωπικότητα, με έντονη «ρήξη τύπου Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επέστρεψαν στα σπίτια τους 200.000 εκτοπισμένοι από Ζιρόντ

Περίπου 198.000 από τους 220.000 εκτοπισμένους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη νοτιοδυτική Γαλλία επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τη νομάρχη της Ζιρόντ. Τέσσερις δήμοι παραμένουν εκκενωμένοι.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αυξάνεται η αστυνομική παρουσία στα σύνορα με Ισπανία λόγω μεταναστών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Νουνιές, ανακοίνωσε την αύξηση των αστυνομικών και χωροφυλάκων στα σύνορα με την Ισπανία, λόγω της μαζικής εισροής μεταναστών από το Μαρόκο στη Θέουτα, με επιτήρηση από drones.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια Γαλλίας και Γερμανίας προς Ισπανία για το μεταναστευτικό στη Θέουτα

Η Γαλλία συνεργάζεται με Ισπανία και Μαρόκο για το μεταναστευτικό στη Θέουτα, προσφέροντας βοήθεια μέσω Frontex, ενώ αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα. Ο καγκελάριος Μερτς στηρίζει τη σκληρή στάση της Ισπανίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Νοτιοδυτική Γαλλία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι μετά τη φωτιά

Χιλιάδες εκτοπισμένοι στη νοτιοδυτική Γαλλία μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά έχει περιοριστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ήρθη η εκκένωση σε 12 περιοχές και 144.000 άνθρωποι επιστρέφουν σταδιακά.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ εγκατέλειψαν τη Γαλλική τους βίλα λόγω φωτιάς

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του Αμάλ εγκατέλειψαν το σπίτι τους στο Μπρινιόλ της νότιας Γαλλίας λόγω των πυρκαγιών, εκφράζοντας ανησυχία για την τύχη του σπιτιού τους σε επιστολή προς τον δήμαρχο της περιοχής.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά στο Μπορντό: Ελεγχόμενη η κατάσταση, ελπίδες για ύφεση

Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό δεν επεκτάθηκε για τρίτη μέρα, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες φέρνουν αισιοδοξία για τους πυροσβέστες και δίνουν ελπίδες επιστροφής των εκτοπισμένων κατοίκων.