ΓΔ: 2216.52 -1.76% Τζίρος: 275.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μνημείο Αζαντί Ιράν
Σημαίες του Ιράν μπροστά από το Μνημείο Αζαντί στην Τεχεράνη.

Ιράν: Άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ

Ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ και δύο ακόμη σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών από δικαστήρια του Ιράν.

Ιρανικά δικαστήρια καταδίκασαν έναν άνθρωπο σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ και δύο ακόμη σε δέκα χρόνια κάθειρξη για το ίδιο έγκλημα, ενώ σε δέκα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένα τέταρτο πρόσωπο για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών.

«Ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ της Αμερικής (…) όμως έχει ασκηθεί έφεση στην απόφαση», δήλωσε ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Οι καταδίκες σε δέκα χρόνια κάθειρξη των δύο άλλων ανδρών για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ είναι οριστικές, πρόσθεσε.

Όπως είναι λογικό, οι αποφάσεις αυτές, σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ελλοχεύουν τον κίνδυνο για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνελήφθη πλοίο για λαθρεμπόριο πετρελαίου στα ΗΑΕ

Κλιμακώνεται η ένταση στον Περσικό Κόλπο, με τους «Φρουρούς της Επανάστασης» να συλλαμβάνουν ένα πλοίο το οποίο φέρεται να μετέφερε λαθραία 250.000 λίτρα πετρέλαιο στα ΗΑΕ σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν στρατιωτική αντίδραση κατά του Ιράν

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει ενδεχόμενη αντίδραση των ΗΠΑ για την επίθεση που δέχθηκαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδ. Αραβία ενώ αναπτύσσεται παράλληλα η επιχειρηματολογία κατά τοπυ Ιράν.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατηγόρησε απόψε το Ιράν για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, αποκλείοντας την εμπλοκή της Υεμένης.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, δηλώνει η φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε αυστηρότερες κυρώσεις και πρόταση για απαγόρευση εξαγωγών τεχνολογίας στην Τεχεράνη, στηρίζοντας τους διαδηλωτές κατά της βίαιης καταστολής στο Ιράν.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ για Ιράν

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, για να συζητήσει την καταστολή και την «ανησυχητική βία» κατά διαδηλωτών στο Ιράν, όπου επιβεβαιώθηκαν πάνω από 5.000 θάνατοι στις διαδηλώσεις.
Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Lufthansa διακόπτει πτήσεις από και προς Τεχεράνη έως 29 Μαρτίου

Η Lufthansa ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς Τεχεράνη έως 29 Μαρτίου και παρακάμπτει τον εναέριο χώρο Ιράν-Ιράκ, ενώ χρησιμοποιεί διάδρομο στο Ιράκ. Η Austrian Airlines δεν πετά στη Τεχεράνη μέχρι τουλάχιστον 16 Φεβρουαρίου.