ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ερείπια στη Γάζα
Κατεστραμμένα κτίρια και καπνός στη Λωρίδα της Γάζας, με θέα τη θάλασσα.

Ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη: Νεκρός 16χρονος Παλαιστίνιος

Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια εφόδου στη Τουκούα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας. Η βία έχει ενταθεί στην περιοχή μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην πόλη Τουκούα, στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο, ισραηλινοί στρατιώτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο κέντρο της πόλης και άνοιξαν πυρ «αδιακρίτως». Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε θανάσιμα τον Αμάρ Γιάσερ Σαμπάχ στο στήθος. Ο 16χρονος διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Η ένταση στη Δυτική Όχθη έχει αυξηθεί μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ. Η βία συνεχίζεται, παρά την εύθραυστη εκεχειρία που εφαρμόζεται τους τελευταίους δύο μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουρά μεταναστών προσφύγων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντοκιμαντέρ: Τρία παιδιά, τέσσερα χρόνια, πίσω από τον όρο «πρόσφυγας»

Το ντοκιμαντέρ «Θέλω να είμαι νικητής» της Χριστίνας Βάζου καταγράφει για τέσσερα χρόνια τη ζωή τριών ανήλικων προσφύγων, αναδεικνύοντας τη δύναμη και τη σοφία τους μέσα από τη φιλία και τα όνειρά τους σε ένα Κέντρο Φιλοξενίας.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε στο BBC ότι ίσως δικαιολογείται η απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακών πορειών όταν ακούγονται συνθήματα υπέρ της ιντιφάντα, μετά την αντισημιτική επίθεση με μαχαίρι που τραυμάτισε δύο εβραίους στο Λονδίνο.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Επενδύουμε στους ανθρώπους της εργασίας και της γνώσης

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση, δηλώνοντας την αντίθεσή της στην απόλυση 727 συμβασιούχων της ΔΥΠΑ και στη διαβλητή διαδικασία πρόσληψης.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος: Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη θάλασσα και ερωτήματα

Ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος. ζητά σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις ενέργειες ισραηλινών σκαφών κατά στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ανάγκη αποφυγής πληρωμών για διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλας τόνισε ότι κάθε σύστημα πληρωμών στα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για περιοχή ασταθή με εύθραυστες εκεχειρίες που απειλούν να λήξουν σύντομα.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο «πράσινο φως» Ισραήλ για 34 οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε, μυστικά τον Απρίλιο, την ανέγερση 34 νέων οικισμών στη Δυτική Όχθη προκαλώντας ανησυχία στους Παλαιστινίους, σύμφωνα με ΜΚΟ και ΜΜΕ. Αυτοί προστίθενται στους 68 που έχουν ήδη εγκριθεί από το 2022.