ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γαλλική Γερουσία συνεδρίαση
Η Γαλλική Γερουσία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Παρίσι, με παρόντες πολλούς γερουσιαστές.

Γαλλική Εθνοσυνέλευση υπέρ αναστολής μεταρρύθμισης συντάξεων έως 2027

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με 255 ψήφους υπέρ την αναστολή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού έως το 2027, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των Σοσιαλιστών και ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του προϋπολογισμού 2026.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε, με 255 ψήφους υπέρ και 146 κατά, την αναστολή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος έως το 2027, δηλαδή μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2026 και ενισχύει την κυβερνητική σταθερότητα. Η αναστολή της μεταρρύθμισης αποτελούσε βασικό όρο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα, του οποίου οι ψήφοι είναι κρίσιμες για τη διαμόρφωση κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών. Το κόμμα ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Λεκορνί, αποτρέποντας έτσι ενδεχόμενη πολιτική αναταραχή όπως είχε συμβεί με τις κυβερνήσεις Μπαϊρού και Μπαρνιέ.

Την πρόταση υπερψήφισαν οι βουλευτές του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Οικολόγων. Αντίθετα, κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν και του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδιο Ανάκαμψης Ευρώπης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ζητά στήριξη τοπικής παραγωγής στην ΕΕ για την αυτοκινητοβιομηχανία

Η Γαλλία ζητά από την ΕΕ να θεσπίσει κανόνες που θα απαιτούν συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη με τουλάχιστον 75% τοπικά ανταλλακτικά, ώστε να προστατευτούν θέσεις εργασίας και να στηριχθεί η αυτοκινητοβιομηχανία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν από Κίνα: Διατήρηση στήριξης στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσία

Από το Πεκίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σε διατήρηση της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυση της πίεσης στη ρωσική οικονομία και στενή συνεργασία Ευρωπαίων–Αμερικανών, εκφράζοντας ανησυχίες για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Στήριξη Ουκρανίας και ενότητα ΗΠΑ-ΕΕ ζητά ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε επίσκεψή του στην Κίνα, τόνισε την ανάγκη διατήρησης της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυσης της πίεσης στη ρωσική οικονομία και διατήρησης της ενότητας Ευρωπαίων και Αμερικανών απέναντι στη Μόσχα.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Drones πέταξαν πάνω από τη βάση των υποβρυχίων στη Βρέστη

Πέντε drones εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από τη στρατιωτική βάση Ιλ Λονγκ στη Βρέστη, που φιλοξενεί τα πυρηνικά υποβρύχια της Γαλλίας, σύμφωνα με πηγές της χωροφυλακής. Η βάση φυλάσσεται από 120 ναυτοφύλακες και πεζοναύτες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικό δικαστήριο εξετάζει αίτημα για αναστολή λειτουργίας της Shein

Η Shein αντιμετωπίζει δικαστική διαδικασία στο Παρίσι, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ζητά αναστολή λειτουργίας της ιστοσελίδας της για τρεις μήνες, λόγω πώλησης απαγορευμένων ειδών από τρίτους πωλητές μέσω της πλατφόρμας της.
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη επιβεβαιώνει την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη Γαλλία

Νέα γαλλική μελέτη διαπίστωσε ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 μείωσαν σημαντικά τη θνησιμότητα κατά 20-25% για 4 χρόνια, ενώ οι εμβολιασμένοι είχαν 74% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από Covid σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.