ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:37:38
σημαία Ρουμανίας

Ρουμανία: Αίτημα για κρατικοποίηση της Lukoil από τον υπ. Ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας Ιβάν δήλωσε ότι η Ρουμανία πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο της τοπικής θυγατρικής της Lukoil για τη διασφάλιση της ενεργειακής σταθερότητας, την επιβολή κυρώσεων και τη διατήρηση θέσεων εργασίας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η Ρουμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει τον έλεγχο της τοπικής θυγατρικής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας του εθνικού συστήματος ενέργειας, την εφαρμογή των διεθνών κυρώσεων και την προστασία των θέσεων εργασίας. Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Μπογκντάν Ιβάν.

Η Lukoil διατηρεί 320 πρατήρια καυσίμων στη ρουμανική αγορά, ενώ διαθέτει το τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο στη χώρα και δικαιώματα εξόρυξης σε τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, ο Ιβάν δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία που ενδέχεται να περάσουν στον κρατικό έλεγχο, ούτε ανέφερε λεπτομέρειες για τη διαδικασία υλοποίησης αυτής της απόφασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Εκτροπή Δούναβη για παράταση λειτουργίας Τσερναβόντα

Οι ρουμανικές αρχές προσπαθούν να κατευθύνουν τα νερά του Δούναβη προς τον μόνο εν λειτουργία αντιδραστήρα στην Τσερναβόντα, βυθίζοντας φορτηγίδες με βράχους, λόγω της ξηρασίας που απείλησε ήδη τη λειτουργία του άλλου αντιδραστήρα.
Αυτοκινητοβιομηχανία ρομπότ γραμμή
ΔΙΕΘΝΗ

Ford και Dacia διακόπτουν την παραγωγή στη Ρουμανία λόγω ενεργειακής κρίσης

Η Ford και η Dacia ανέστειλαν την παραγωγή στα εργοστάσιά τους στη Ρουμανία έως 19 Αυγούστου λόγω ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας οικειοθελώς την κατανάλωση. Η ενέργεια αυτή μείωσε κατά 200 MW τη ζήτηση στη χώρα.
Βιομηχανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ενδιαφέρον Ουγγαρίας και Γερμανίας για ρουμανικό αέριο από Neptune Deep

Ουγγαρία και Γερμανία ενδιαφέρονται να εισάγουν φυσικό αέριο από το ρουμανικό Neptune Deep στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Ρουμανία να στοχεύει στη μέγιστη εγχώρια χρήση. Το έργο θα ανεβάσει τη Ρουμανία στον κορυφαίο παραγωγό της ΕΕ το 2027.
Κτίριο ΔΕΗ Ιωαννίνων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ ετοιμάζει νέα προϊόντα και επενδύσεις σε ενέργεια και τηλεπικοινωνίες

Η ΔΕΗ από το 2026 θα προσφέρει νέες υπηρεσίες, όπως φωτοβολταϊκά, αντλίες θερμότητας και τηλεπικοινωνίες μέσω οπτικών ινών, ενώ προχωρά σε μεγάλες επενδύσεις σε ΑΠΕ και μονάδες φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ταχυφορτιστής αυτοκινήτων ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ blue: Σε τροχιά υλοποίησης σημεία ταχυφόρτισης σε Ελλάδα και Ρουμανία

Από κοινού χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) για ΔΕΗ και PPC blue. Προβλέπονται 28 σημεία ταχυφόρτισης με ελάχιστη ισχύ εξόδου 150 kW το καθένα, καθώς και 32 σημεία ταχυφόρτισης με ελάχιστη ισχύ εξόδου 350 kW έκαστο.