ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
διάδρομος φυλακής Νιγρίτας
Ο κεντρικός διάδρομος της φυλακής Νιγρίτας, άδειος, με ανοιχτή πύλη.

Στη φυλακή παραμένει ο Σαρκοζί στο Παρίσι για τουλάχιστον 3 εβδομάδες

Ο Νικολά Σαρκοζί θα παραμείνει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες στη φυλακή Λα Σαντέ. Υποστηρικτές του εξέφρασαν συμπαράσταση, ενώ ο ίδιος κρατείται σε απομόνωση, με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για νέους κρατουμένους.

Στη φυλακή Λα Σαντέ του Παρισιού παραμένει ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, με την κράτησή του να αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλούνται γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Την υποστήριξή τους προς τον πρώην πρόεδρο εξέφρασαν τόσο πρώην όσο και νυν στελέχη του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων. Μεταξύ αυτών, ο Ερικ Σιοτί, πρώην πρόεδρος του κόμματος που έχει πλέον προσχωρήσει στον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Μπαρουάν, δήμαρχος της Τρουά και πρώην υπουργός, καθώς και ο πρώην υπουργός Λοράν Βοκιέ.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, ο Νικολά Σαρκοζί διαμένει σε κελί απομόνωσης, προκειμένου να αποφύγει την επαφή με άλλους κρατούμενους. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι ο αριθμός των κρατουμένων στη φυλακή Λα Σαντέ υπερβαίνει σημαντικά τη χωρητικότητά της.

Για τον Νικολά Σαρκοζί εφαρμόζεται το ίδιο πρωτόκολλο που ακολουθείται για όλους τους νέους κρατούμενους. Συγκεκριμένα, λαμβάνονται τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καταγράφεται φωτογραφία του και του αποδίδεται "αριθμός φυλακής". Επιπλέον, παραδίδει τα προσωπικά του αντικείμενα και τιμαλφή σε χρηματοκιβώτιο και υποβάλλεται σε πλήρη σωματικό έλεγχο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ισόβια στους κατ’ εξακολούθηση βιαστές ανηλίκων κάτω των 15

Η γαλλική Βουλή ενέκρινε ισόβια κάθειρξη για κατά συρροή βιαστές ανηλίκων κάτω των 15 ετών, μετά την υπόθεση Λιανά που συγκλόνισε τη χώρα. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 258 υπέρ και 84 κατά.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έρευνα για αυτοκτονία νέου θύματος ρατσιστικής παρενόχλησης

Έρευνα ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές μετά την αυτοκτονία 21χρονου, τον οποίο η οικογένειά του καταγγέλλει ως θύμα ετών ρατσιστικής παρενόχλησης κυρίως από παίκτες της τοπικής ομάδας ράγκμπι στο χωριό της Ιζέρ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επιστρέφει στη Συρία 50 εκατ. ευρώ της οικογένειας Άσαντ

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι πάνω από 50 εκατ. ευρώ από κατασχέσεις παράνομων περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Άσαντ θα διατεθούν για αναπτυξιακά έργα στη Συρία, προς όφελος του συριακού λαού.
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία EPPO
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά κατάχρηση πόρων από ακροδεξιά κόμματα

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά πιθανή κατάχρηση κονδυλίων από ευρωβουλευτές της πρώην ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία, όπου μετείχαν ακροδεξιά κόμματα όπως ο Εθνικός Συναγερμός, σε Γαλλία και άλλες χώρες για την περίοδο 2019-2024.
Σημαία Πορτογαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πορτογαλία αρνείται την έκδοση μητέρας που άφησε τα παιδιά της

Η Πορτογαλία απέρριψε το αίτημα έκδοσης 41χρονης γυναίκας στη Γαλλία, η οποία κατηγορείται ότι εγκατέλειψε τα ανήλικα παιδιά της σε αυτοκινητόδρομο. Το Εφετείο της Εβόρα επέτρεψε πιθανή μεταβίβαση αργότερα για άλλα αδικήματα.