ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πόλεμος στη Γάζα
Σκηνή καταστροφής από αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, με πυκνό καπνό να καλύπτει την πόλη.

Νετανιάχου: Ρίξαμε 153 τόνους βομβών στη Γάζα χθες

Ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ έριξε 153 τόνους βομβών στη Γάζα, απαντώντας σε επιθέσεις της Χαμάς που παραβίασαν κατάπαυση πυρός. Η Χαμάς αρνήθηκε εμπλοκή και διαβεβαίωσε για τη δέσμευσή της στην εκεχειρία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ προχώρησε σε ρίψη 153 τόνων βομβών στη Λωρίδα της Γάζας, ως απάντηση σε επιθέσεις που, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός από τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου δήλωσε στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, ότι «ρίξαμε χθες 153 τόνους βομβών σε διαφορετικά τμήματα της Λωρίδας της Γάζας αφού δύο στρατιώτες μας σκοτώθηκαν από τη Χαμάς». Η δήλωση πραγματοποιήθηκε κατά την επίσημη έναρξη της χειμερινής κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει την Κυριακή τον θάνατο δύο στρατιωτών στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ακολούθησαν βομβαρδισμοί σε διάφορες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, πριν ανακοινωθεί εκ νέου η εφαρμογή της εκεχειρίας.

Από την πλευρά της, η Χαμάς διέψευσε κάθε εμπλοκή και επανέλαβε την «πλήρη δέσμευσή της» στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου και Κούσνερ συζήτησαν τη νέα φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητώντας τις φάσεις της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα και τη μελλοντική αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Παράδοση σορού Ισραηλινού ομήρου στο πλαίσιο της εκεχειρίας

Η Χαμάς θα παραδώσει στις 21:00 τη σορό ενός ομήρου που κρατούσε από τις 7 Οκτωβρίου 2023 στη Γάζα, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων και όμηρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Ελπίδες για διατήρηση της εκεχειρίας στη Γάζα, παρά τις εντάσεις

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τηρηθεί η εκεχειρία στη Γάζα, παρά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές μετά από παραβιάσεις. Το Ισραήλ δηλώνει επιστροφή στη συμφωνία, με πάνω από 100 νεκρούς από τα πλήγματα.
Κατεστραμμένο κτίριο Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε τη σορό ομήρου στις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα

Το Ισραήλ παρέλαβε, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, τη σορό ενός ομήρου στη Λωρίδα της Γάζας. Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο της εκεχειρίας με τη Χαμάς και η σορός θα αναγνωριστεί στο Ισραήλ.