ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Κένυας

Κένυα: 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε λαϊκό προσκύνημα αντιπολίτευσης

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο Ναϊρόμπι, όταν οι αρχές άνοιξαν πυρ και έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ραΐλα Οντίνγκα.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στο Ναϊρόμπι, μετά από επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας σε στάδιο της κενυατικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές άνοιξαν πυρ και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ραΐλα Οντίνγκα.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονη ανησυχία για την ασφάλεια και την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στις νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κένυα

Οι διαδηλώσεις έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει ο Ρούτο στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Με την Κένυα να δαπανά άνω του 30% του εισοδήματός της μόνο για τους τόκους του χρέους της.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Κένυας Ρούτο απέπεμψε σχεδόν όλη την κυβέρνησή του

Αφού «άκουσε τι έχει να πει ο λαός της Κένυας και αφού μελέτησε συνολικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης, όσα υλοποίησε και τις προκλήσεις της, ο Ρούτο αποφάσισε «να αποπέμψει, με άμεση ισχύ, όλα τα μέλη της», ανέφερε ο ίδιος.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Αναφορές για νεκρούς από πυρά αστυνομικών έξω από την βουλή της Κένυας

Εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους, όταν διαδηλωτές όρμησαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απώθησαν σε μια προσπάθεια να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου. Φλόγες αναδύονταν από μέσα το κτίριο.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα 8 χρόνια από τον θάνατο Ζακ Κωστόπουλου

Πορεία μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, της LGTBQI+ κοινότητας και άλλων οργανώσεων.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση και επεισόδια στην Πρίστινα μετά την καταδίκη ηγετών του UCK

Ένταση στην Πρίστινα μετά την καταδίκη τεσσάρων πρώην διοικητών του UCK, μεταξύ τους και ο Χάσιμ Θάτσι, από το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης σε βαριές ποινές για εγκλήματα πολέμου. Διαδηλώσεις, επεισόδια και συλλήψεις.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά της συνταγματικής αναθεώρησης

Στην Κινσάσα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ εντάσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις.