ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έκρηξη στην Ουκρανία

Ρωσία: Η Ουκρανία ανατίναξε αγωγό αμμωνίας στο Ντονέτσκ, λέει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ουκρανία ότι ανατίναξε αγωγό αμμωνίας κοντά στο Ρούσιν Γιάρ, στην περιοχή Ντονέτσκ, για να φρενάρει τη ρωσική προέλαση. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση ή ουκρανικό σχόλιο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε ανατίναξη αγωγού αμμωνίας κοντά στον οικισμό Ρούσιν Γιάρ, στην περιοχή Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην εφαρμογή Telegram, το υπουργείο ανέφερε πως «για να επιβραδύνουν την προέλαση μονάδων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων… οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ναρκοθέτησαν ένα παρακλάδι του αγωγού αμμωνίας Togliatti-Odesa».

Ως αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής, σημειώθηκε «απελευθέρωση υπολειμμάτων αμμωνίας μέσω του κατεστραμμένου τμήματος», χωρίς να καταγραφούν θύματα μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το περιστατικό από ανεξάρτητες πηγές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άμεσο σχόλιο από την ουκρανική πλευρά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία ρωσικά δεξαμενόπλοια με ντίζελ πλέουν προς ΗΠΑ, λέει η Μόσχα

Τρία πετρελαιοφόρα με ρωσικό ντίζελ κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με Μόσχα, προκαλώντας αντιδράσεις σε Ουκρανία και Ευρώπη. Ένα τέταρτο πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει σύντομα, στο πλαίσιο πρόσφατης συμφωνίας Πούτιν-Τραμπ.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

O Πούτιν συνομίλησε με Φινλανδία και Νορβηγία για Ουκρανία και ενεργειακή κρίση

Ο Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Φινλανδό πρόεδρο Στουμπ και τον Νορβηγό πρωθυπουργό Στέρε για την Ουκρανία. Συμφώνησαν στην επανέναρξη συνομιλιών τον Νοέμβριο. Φινλανδία και Νορβηγία ζήτησαν αποκλιμάκωση επιθέσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επί ένα μήνα αναμένουμε να παραδοθούν Patriot των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία περιμένει σχεδόν μήνα για έγκριση πυραύλων Patriot από τις ΗΠΑ, ενώ σημειώνονται εντατικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές. Ζήτησε να επισπευστούν οι αποστολές καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε 400 εγκαταστάσεις της Naftogaz φέτος στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει φέτος σχεδόν 400 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της ουκρανικής Naftogaz, σύμφωνα με την εταιρεία. Σήμερα, μονάδα φυσικού αερίου στο Χάρκιβ επλήγη από επίθεση ρωσικού drone.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκιβ: Ρωσικό πλήγμα σε μονάδα φυσικού αερίου, σύμφωνα με Κίεβο

Ρωσικό drone επιτέθηκε σήμερα σε μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εταιρεία Naftogaz μέσω Telegram, προκαλώντας πλήγμα στη μονάδα παραγωγής.
Καπνός από βομβαρδισμό Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε ενεργειακή δομή στο Κίεβο, λέει ο δήμαρχος

Ρωσικά drone έπληξαν ενεργειακή εγκατάσταση στο Κίεβο, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η Ρωσία αυξάνει τις επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές τις τελευταίες εβδομάδες.