ΓΔ: 2610.99 -0.03% Τζίρος: 12.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:46:34
Ντόναλντ Τραμπ με υψωμένα χέρια
Ο Ντόναλντ Τραμπ με υψωμένα χέρια σε δημόσια εμφάνιση.

Ανασκευάζει ο Τραμπ για τις ενέσεις με απολυμαντικό: Ήμουν σαρκαστικός

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως χρησιμοποίησαν αποσπασματικά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου που είχε προτείνει να εξεταστεί η πιθανότητα να χορηγείται το απολυμαντικό μέσω ενέσεων στους πολίτες.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν στην επιστημονική κοινότητα οι δηλώσεις του για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για την Covid-19, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η πρόταση αυτή ήταν «σαρκαστική».

«Έθεσα μια ερώτηση με σαρκαστικό τρόπο προς τους δημοσιογράφους», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε ότι δεν ενθαρρύνει τον κόσμο να καταναλώσει απολυμαντικά. Αναφερόμενος δε στην αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει ως πανάκεια, είπε ότι θα πρέπει να γίνει μια μελέτη και, εφοσόν αποδειχθεί ότι λειτουργεί, τότε όλοι θα ταχθούν υπέρ της.

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε στο Οβάλ Γραφείο το νέο νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες το Κογκρέσο για την παροχή βοήθειας ύψους σχεδόν 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. «Είναι μια καλή είδηση για τις μικρές εταιρείες, μια καλή είδηση για τους εργαζομένους», είπε κατά την τελετή της υπογραφής.

Λευκός Οίκος εναντίον των ΜΜΕ

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης ότι απέσπασαν από το εννοιολογικό τους πλαίσιο τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δυνατότητα να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός μόνον με τη χρήση απολυμαντικού κι οι οποίες προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως πως οι Αμερικανοί οφείλουν να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους σχετικά με τις όποιες θεραπείες για τον κορονοϊό, κάτι που τόνισε ξανά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι.

«Μπορείτε να βασισθείτε στα μέσα ενημέρωσης όταν θέλετε με ανευθυνότητα να αποσπάσετε λόγια του προέδρου Τραμπ από το εννοιολογικό τους πλαίσιο και να δημοσιεύσετε αρνητικά πρωτοσέλιδα», πρόσθεσε η ίδια υπαινικτικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έθιξε χθες το απόγευμα την πιθανότητα μίας ένεσης με απολυμαντικό για να καταπολεμηθεί η Covid-19, κατά τη διάρκεια της καθημερινής του συνέντευξης Τύπου για την υγειονομική κρίση, που έχει κοστίσει έως σήμερα τη ζωή σε πάνω από 50.000 ανθρώπους, ενώ στη χώρα καταγράφονται περί τα 870.000 κρούσματα.

«Βλέπω ότι το απολυμαντικό χτυπάει (τον κορονοϊό) σε ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Μήπως υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό (του οργανισμού), ή κάτι σχεδόν σαν έναν καθαρισμό, αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην συνέντευξη αυτή. «Θα πρέπει να προσφύγουμε στους γιατρούς για αυτό, αλλά εμένα πάντως μου φαίνεται ενδιαφέρον», συνέχισε ο Τραμπ.

Εκτός από τις ενέσεις με απολυμαντικό, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε κατά τη συνέντευξή του στο τραπέζι κι άλλες πρωτότυπες προτάσεις, όπως ένα «υπεριώδες», ή «ένα πολύ δυνατό φως», το οποίο θα μπορούσαμε να προβάλλουμε «μέσα στο σώμα» για να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό, προκαλώντας μία εμφανή δυσφορία στη Δρα Ντέμπορα Μπλιξ, συντονίστρια της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης, που έχει συσταθεί από τον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά από τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ να ρίξουν τις τιμές λόγω κερδών

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για τα υπερβολικά κέρδη τους, ειδικά εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ζητώντας να μειώσουν τις τιμές καθώς, όπως είπε, επωφελούνται από τις ελλείψεις.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ σε Ιράν – Διαλέξτε συμφωνία ή παράδοση

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την ιρανική ηγεσία "διπρόσωπη" και προειδοποίησε ότι ο ναυτικός αποκλεισμός δεν θα λήξει χωρίς "συμφωνία ή παράδοση", τονίζοντας ότι συνομιλίες δεν γίνονται όπως υποστηρίζει το Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ξεκινούν σήμερα συνομιλίες με Ιράν - Τεχεράνη διαψεύδει

Το Ιράν διέψευσε το ενδεχόμενο συνομιλιών ή συναντήσεων με τις ΗΠΑ, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος επικαλέστηκε υποτιθέμενες επαφές για να δικαιολογήσει την ακύρωση αμερικανικών επιθέσεων κατά του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στον διάλογο και στην αποκλιμάκωση εντάσεων στη Μέση Ανατολή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το SPA.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.