ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:34:47
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
Άποψη καταστροφής σε ουκρανική πόλη λόγω ρωσικής εισβολής, με κατεστραμμένα οχήματα και κτίριο.

Ρωσικά πλήγματα στην Ντνιπροπετρόφσκ: 1 νεκρός, 13 τραυματίες

Ένας νεκρός και 13 τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones στη Ντνιπροπετρόφσκ της κεντροανατολικής Ουκρανίας.

Νέο θανατηφόρο πλήγμα σημειώθηκε στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της κεντροανατολικής Ουκρανίας, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη 13 τραυματίστηκαν, έπειτα από εκτεταμένες επιθέσεις με ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). Οι αρχές ανακοίνωσαν πως το κύμα της επίθεσης εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κτίρια επιχειρήσεων και πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Ο Σέρχιι Λίσακ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Ντνιπροπετρόφσκ, ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram: «Η περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο μαζικής επίθεσης». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, εκτός από τον θάνατο ενός ατόμου, «δεκατρείς άλλοι τραυματίστηκαν» εξαιτίας των επιθέσεων που χαρακτηρίστηκαν ως πράξεις τρομοκρατίας.

Ανάλογες επιθέσεις καταγράφηκαν και σε άλλες ουκρανικές περιφέρειες, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, γεγονός που υποδηλώνει τη συνέχιση της έντασης σε πολλά σημεία της χώρας.

Ρωσική προέλαση και εδαφικές διεκδικήσεις

Τον Αύγουστο, η Ουκρανία αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι ρώσοι στρατιώτες διείσδυσαν στην εν λόγω περιφέρεια. Από τη δική της πλευρά, η Μόσχα υποστηρίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν προωθηθεί ήδη από τον Ιούλιο, εδραιώνοντας παρουσία σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο ρωσικός στρατός ελέγχει περίπου το 20% της ουκρανικής επικράτειας, γεγονός που καταδεικνύει τη διαρκή και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαπραγματεύσεις και απαιτήσεις του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο ζητά την απόσυρση της Ουκρανίας από συγκεκριμένες περιοχές που παραμένουν υπό μερικό ουκρανικό έλεγχο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή του Ντονέτσκ. Τη συγκεκριμένη απαίτηση προβάλλει ως βασική προϋπόθεση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ωστόσο, το Κίεβο απορρίπτει σταθερά αυτήν τη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των πέντε ουκρανικών περιφερειών την προσάρτηση των οποίων διεκδικεί επίσημα η Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο από ρωσικά στρατιωτικά drones

Τρεις νεκροί και 27 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι παιδιά, είναι ο απολογισμός ρωσικής επίθεσης με drone στη συνοικία Ντεσνιάνσκι του Κιέβου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο. Συνεχίζονται οι έρευνες για άλλα πιθανά θύματα.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις τραυματίες στη Χερσώνα, διακοπή ρεύματος στην Τσερνίχιβ από ρωσικές επιθέσεις

Τρεις τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις με drones στη Χερσώνα, ενώ στη βόρεια επαρχία Τσερνίχιβ πολλοί έμειναν χωρίς ρεύμα. Ζημιές σε κατοικίες, εκπαιδευτικό ίδρυμα και εταιρεία, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική ακτογραμμή Μαύρης Θάλασσας τη νύχτα

Η ρωσική ακτογραμμή στη Μαύρη Θάλασσα δέχτηκε επίθεση από ουκρανικούς πυραύλους και drones τη νύχτα, με εκρήξεις και σειρήνες στο Σότσι. Ο δήμαρχος συμβουλεύει τους κατοίκους να αποφύγουν τις παραλίες και να βρουν καταφύγιο.