ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
μαχητικό MiG-29 Πολωνίας

Η Πολωνία σηκώνει μαχητικά λόγω ρωσικών επιθέσεων στη δυτική Ουκρανία

Πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εκτάκτως νωρίς το πρωί, μετά από ρωσικές επιθέσεις στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Η Πολωνία προχώρησε σε άμεση απογείωση μαχητικών αεροσκαφών, μαζί με συμμαχικές δυνάμεις του NATO, τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να ενισχύσει την εγγύηση της ασφάλειας του εναέριου χώρου της. Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Ρωσία, οι οποίοι είχαν ως στόχο τη δυτική Ουκρανία, μια περιοχή ανατολικά των πολωνικών συνόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων, που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν στον εναέριο χώρο μας, ενώ χερσαία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και συστήματα ραντάρ αναγνώρισης έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο αναγνώρισης». Οι αρχές διαβεβαίωσαν πως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων και τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Γενικευμένος συναγερμός λόγω ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους

Νωρίς το πρωί, και συγκεκριμένα γύρω στις 06:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σημειώθηκε συναγερμός σε σχεδόν ολόκληρη την Ουκρανία, με τις ουκρανικές αρχές να προειδοποιούν για επικείμενα χτυπήματα με drones και πυραύλους από τη ρωσική πλευρά. Η εκδήλωση αυξημένης πολεμικής δραστηριότητας στην περιοχή προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των γειτονικών χωρών, με έμφαση στην προστασία κρίσιμων υποδομών και τη διατήρηση της ασφάλειας του εναέριου χώρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ρωσικός πύραυλος Kh-101 φέρεται να έπεσε σε πολωνικό έδαφος

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε πως το αντικείμενο που έπεσε στην ανατολική χώρα φαίνεται να είναι ρωσικός πύραυλος Kh-101, εν μέσω ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία. Οι αρχές διενεργούν έρευνα, ενώ ζητήθηκε συνδρομή Ουκρανών ειδικών.
Αίθουσα πολωνικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο η Πολωνία μετά τη δολιοφθορά

Η Πολωνία έκλεισε το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ μετά τη δολιοφθορά σε σιδηροδρομική γραμμή, κατηγορώντας τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα απαντά με περιορισμό της πολωνικής διπλωματικής παρουσίας.
μαχητικό MiG-29 Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνικά μαχητικά ανέκοψαν ρωσικό κατασκοπευτικό πάνω από τη Βαλτική

Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική για τρίτη φορά σε τρεις μέρες, χωρίς παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, ανακοίνωσε το ΥΠΑΜ. Η Ρωσία συνεχίζει προκλητικές ενέργειες κοντά στο ΝΑΤΟ.