ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 23:31:34
Πλημμυρισμένο ποτάμι

Ιστορικές πλημμύρες στη βορειοανατολική Σουηδία λόγω ισχυρής βροχής

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε δρόμους, διακοπές δρομολογίων τρένων και εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που έπληξε τη βορειοανατολική Σουηδία, με συνεχιζόμενες πλημμύρες να οδηγούν σε αποκλεισμούς δρόμων και μπλοκαρισμένες σιδηροδρομικές γραμμές, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας μεταφορών.

Όπως επισημάνθηκε, η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές του Βαστέρνορλαντ γίνεται μετ’ εμποδίων, ενώ ειδικότερα σε τέσσερις κοινότητες - Κράμφορς, Σόλεφτα, Ερνσκέλντσβικ και Χάρνοσαντ - οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση μεταξύ Ερνσκέλντσβικ και Χάρνοσαντ, όπου από τις πρωινές ώρες διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων, γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετη αναστάτωση στις μετακινήσεις.

Διασώσεις και έκτακτα περιστατικά

Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης, καταγράφονται διαρκώς νέες επιχειρήσεις αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων και αποκλεισμένων οδών, ενώ μεταξύ των συμβάντων που διαχειρίστηκαν ήταν και ο εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θύματα.

Σε δηλώσεις του στο δημόσιο ραδιόφωνο SR, στέλεχος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, ο Λέιφ Βίκστρεμ, περιέγραψε τις καταστροφές με τη φράση: «Ήταν σαν να διαλύονταν οι δρόμοι και να μετατρέπονται σε ρουφήχτρες», αποτυπώνοντας το μέγεθος της καταστροφής. Παράλληλα, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν έκπληκτοι από την ένταση των φαινομένων. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οβε Λίντμπεργκ, επισημαίνοντας πως η στάθμη της λίμνης αυξήθηκε κατά μισό μέτρο μέσα σε λίγες ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσωτερικό Tesla αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία ίσως μπλοκάρει την αυτόνομη οδήγηση Tesla στην Ευρώπη

Η Σουηδική Αρχή Μεταφορών καλεί την ΕΕ να απορρίψει το αυτόνομο σύστημα οδήγησης της Tesla, αν δεν απενεργοποιηθεί η υπέρβαση ορίων ταχύτητας. Η τελική απόφαση συζητείται στις 30 Ιουνίου, χωρίς να αναμένεται άμεσα ψηφοφορία.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Σύγκρουση αυτόνομου λεωφορείου με τραμ στην πρώτη δοκιμή με επιβάτες

Αυτόνομο λεωφορείο συγκρούστηκε με τραμ στην πρώτη του ημέρα με επιβάτες στο κέντρο του Γκέτεμποργκ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ το λεωφορείο αποσύρθηκε για έλεγχο, σύμφωνα με τη Västtrafik.
Σταθμός Μετρό Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΑΣΥ: 35.000 θεατές χρησιμοποίησαν χθες το τρένο μετά τη συναυλία στο ΟΑΚΑ

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι η αυξημένη κίνηση στη γραμμή 1 καλύφθηκε με 19 συρμούς, εκ των οποίων 8 ενισχυτικοί, για την ασφαλή μεταφορά 35.000 επιβατών μετά τη συναυλία στο ΟΑΚΑ, ενώ η λειτουργία ολοκληρώθηκε στις 03:15.
Λιμάνι Βόλου το βράδυ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη πλοιάρχου μετά από πρόσκρουση φορτηγίδας στο λιμάνι του Βόλου

Φορτηγίδα ελληνικής σημαίας προσέκρουσε το βράδυ της Παρασκευής στον προβλήτα του λιμανιού Βόλου κατά τη διάρκεια πρυμνοδέτησης. Υπήρξε στρέβλωση στο πρυμναίο τμήμα και μικρή εισροή υδάτων, χωρίς τραυματισμούς.
σημαία του Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Προκαταρκτική συμφωνία με Saab για αγορά αεροσκαφών ραντάρ

Η κυβέρνηση Καναδά υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με τη Saab για την προμήθεια τουλάχιστον έξι ιπτάμενων ραντάρ GlobalEye για επιτήρηση της Αρκτικής, εγκαινιάζοντας διαπραγματεύσεις για πιο λεπτομερή συνεργασία.