ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο

Κυρώσεις ΗΠΑ σε ΜΚΟ που συνεργάζονται με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις σε τρεις παλαιστινιακές ΜΚΟ, κατηγορώντας τες για συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που έχει εκδώσει ένταλμα κατά του Νετανιάχου.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν χθες, Πέμπτη, κυρώσεις εις βάρος τριών παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων τις οποίες κατηγόρησαν ότι συνεργάζονται με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), που έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι ΜΚΟ αλ Χακ, αλ Μεζάν και το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «εμπλέκονται άμεσα στις προσπάθειες του ΔΠΔ να ερευνήσει, να συλλάβει, να κρατήσει ή να διώξει Ισραηλινούς πολίτες, χωρίς τη συγκατάθεση του Ισραήλ», επεσήμανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του, η οποία φέρει την υπογραφή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.

«Είμαστε αντίθετοι στην πολιτικοποιημένη ατζέντα του ΔΠΔ (...) και στην περιφρόνησή του για την κυριαρχία των ΗΠΑ και των συμμάχων μας», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν είναι μέλη του ΔΠΔ, το οποίο είναι αρμόδιο για τη δίωξη ατόμων που κατηγορούνται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Οι δύο χώρες δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ να διώκει τους πολίτες τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή επίθεσης κατά Ισραήλ σε περίπτωση πλήγματος σε ιρανικές υποδομές

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα θα απαντήσει σε κάθε επίθεση στις υποδομές της, στοχεύοντας και το Ισραήλ αν χρειαστεί, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με τις ΗΠΑ.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Να μην ακυρώσει το Ισραήλ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ερντογάν τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξη των χωρών της περιοχής, οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή δεν θα πετύχουν, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κάλεσμα για εκδίκηση και μαζική συμμετοχή στην κηδεία του Αλί Χαμενεΐ

Ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και κάλεσε τους Ιρανούς να συμμετάσχουν μαζικά στις επιμνημόσυνες τελετές που ξεκινούν το Σάββατο στην Τεχεράνη.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τα βασικά σημεία της συμφωνίας Ισραήλ-Λιβάνου στην Ουάσινγκτον

Το Ισραήλ, ο Λίβανος και οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο στην Ουάσινγκτον για τη διασφάλιση διαρκούς ειρήνης και ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών, επαναβεβαιώνοντας τον κοινό τους στόχο για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου θέτει όρους αφοπλισμού της Χεζμπολάχ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε ότι το πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου προβλέπει αποκατάσταση κυριαρχίας Λιβάνου, αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, διάλυση υποδομών της και ίδρυση τριμερούς ομάδας συντονισμού με ΗΠΑ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο στην Ουάσινγκτον

Στην Ουάσινγκτον υπεγράφη τριμερής συμφωνία πλαισίου μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Λιβάνου, έπειτα από εντατικές συνομιλίες. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι απαιτείται ακόμη περαιτέρω προσπάθεια.