ΓΔ: 2219.17 0.58% Τζίρος: 181.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:14:48
Αμερικανική σημαία δασμοί
Η αμερικανική σημαία μαζί με κοντέινερ που γράφει 'Tariffs', συμβολίζουν τους τελωνειακούς δασμούς των ΗΠΑ.

Συνεχίζουν εμπορικές διαπραγματεύσεις οι ΗΠΑ για τους δασμούς

Παρά την απόφαση εφετείου που κρίνει παράνομους τους δασμούς Τραμπ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν στενές διαπραγματεύσεις με εμπορικούς εταίρους.

Η κυβέρνηση Τραμπ επιμένει στη διατήρηση των διαπραγματεύσεων με βασικούς εμπορικούς εταίρους, παρά την πρόσφατη απόφαση αμερικανικού εφετείου, με την οποία κρίνονται ως παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί που έχει επιβάλει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Τις εξελίξεις αυτές επιβεβαίωσε ο Αμερικανός Αντιπρόσωπος για το Εμπόριο (USTR), Τζέιμισον Γκριρ.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Fox News "Fox & Friends", ο Γκριρ υπογράμμισε ότι «οι εμπορικοί εταίροι μας συνεχίζουν να εργάζονται πολύ στενά μαζί μας στις διαπραγματεύσεις». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι προχωρούν με τις συμφωνίες τους, ανεξαρτήτως του τι αυτό το δικαστήριο μπορεί να πει στο μεταξύ», παραπέμποντας στην έντονη κινητικότητα γύρω από τις αμερικανικές εμπορικές συμφωνίες, παρά τα εμπόδια της δικαιοσύνης.

Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Αν και ο Γκριρ δεν δημοσιοποίησε ποιες χώρες εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στις συνομιλίες, επισήμανε ότι είχε επικοινωνία με έναν υπουργό Εμπορίου την προηγούμενη ημέρα. Η αναφορά αυτή υποδηλώνει ότι οι επαφές ανάμεσα στις ΗΠΑ και άλλες χώρες στο πεδίο του εμπορίου παραμένουν δυναμικές, με στόχο την πρόοδο των διαπραγματεύσεων παρά τη δικαστική αβεβαιότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κίνδυνος για τις ΗΠΑ αν οι δασμοί κριθούν αντισυνταγματικοί

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως αν το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει παράνομους τους δασμούς του, οι ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να αποζημιώσουν εταιρείες με εκατοντάδες δισ. δολάρια, ποσό που δεν θα μπορούν να πληρώσουν.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καθυστερεί για ένα χρόνο τους αυξημένους δασμούς στα έπιπλα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε αναβολή ενός έτους στην αύξηση δασμών για εισαγόμενα έπιπλα. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από Ιανουάριο 2027, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα προϊόντα ξύλου με άλλες χώρες.
Έλισον-Oracle
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Οι πρωταγωνιστές του άλματος των 2,2 τρισ. από τους 500 πλουσιότερους

Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου πρόσθεσαν 2,2 τρισ. δολάρια το 2025 στις περιουσίες που φτάνουν συνολικά τα 12 τρισ. δολάρια. Πώς επηρέασε ο Τραμπ τις περιουσίες των δισεκατομμυριούχων και πόσα έβγαλε η οικογένειά του.
Σημαία ΗΠΑ και Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανική εμπορική αντιπροσωπεία ίσως επισκεφτεί σύντομα την Ινδία

Αμερικανική εμπορική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Νέο Δελχί την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες, ελπίζοντας στη μείωση των δασμών που επέβαλε ο πρόεδρος Τραμπ στα ινδικά προϊόντα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.