ΓΔ: 2065.84 0.31% Τζίρος: 47.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:39
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ φωτογραφίζεται με σοβαρή έκφραση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Τραμπ: Δασμοί στη Ρωσία εντός 50 ημερών αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν αυστηρούς δασμούς στη Ρωσία εντός 50 ημερών, αν δεν υπάρξει πρόοδος για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλει «πολύ αυστηρούς δασμούς» στη Ρωσία εντός των επόμενων 50 ημερών, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στον Λευκό Οίκο, με τον γενικό γραμματέα του NATO, Μαρκ Ρούτε, στο πλάι του, ο Τραμπ εξέφρασε στους δημοσιογράφους τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η πρόθεση επιβολής επιπλέον οικονομικών κυρώσεων αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια πίεσης προς τη ρωσική ηγεσία για αλλαγή στάσης σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία. Όπως ανέφερε, «οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να λάβουν σκληρά μέτρα αν η διαμάχη συνεχιστεί», στέλνοντας σαφές μήνυμα πως το αμερικανικό οικονομικό οπλοστάσιο παραμένει

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο ελπίζει σε συνάντηση Πούτιν-Τραμπ και μιλά για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ελπίζει σε σύνοδο κορυφής Πούτιν-Τραμπ, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προετοιμασίες. Οι προηγούμενες προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, με την πιο πρόσφατη συνάντηση να ακυρώνεται από τον Τραμπ.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω ακραίων ρωσικών απαιτήσεων για Ουκρανία

ΗΠΑ ακύρωσαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων για την Ουκρανία, σύμφωνα με Financial Times. Η απόφαση ακολούθησε έντονη τηλεφωνική συνομιλία υπουργών. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν επέτρεψα στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους κατά Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει σχέση με αυτούς τους πυραύλους.
Ζελένσκι και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι καλεί Τραμπ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Πούτιν

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Τραμπ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Πούτιν, λέγοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος «δεν είναι ισχυρότερος από τη Χαμάς», σε συνέντευξη στο NBC. Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να τερματίσει τους πολέμους αν εκλεγεί.