ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λαύρα Πετσέρσκ Κιέβου
Shutterstock

Κιθ Κέλογκ στο Κίεβο: Εβδομαδιαία επίσκεψη στήριξης από τις ΗΠΑ

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, θα επισκεφθεί το Κίεβο την ερχόμενη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή διπλωματική στήριξη των ΗΠΑ.

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, αναμένεται να επισκεφθεί το Κίεβο την ερχόμενη εβδομάδα, όπως μετέδωσε το ουκρανικό μέσο Novyny.LIVE

Η παραμονή του στην ουκρανική πρωτεύουσα θα διαρκέσει συνολικά μία εβδομάδα, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η αμερικανική πλευρά στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.

Σε σύντομη τοποθέτησή του σε δημοσιογράφο του Novyny.LIVE, ο Κιθ Κέλογκ επιβεβαίωσε τα σχέδιά του, αναφέροντας: «Θα είμαστε στο Κίεβο τη Δευτέρα. Θα είμαστε εκεί όλη την εβδομάδα». Η δήλωση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διάσκεψης για την ανάκαμψη της Ουκρανίας, η οποία φιλοξενήθηκε στη Ρώμη.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη εντάσσεται στις ευρύτερες διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ουκρανία, ενισχύοντας τους δεσμούς Ουάσινγκτον - Κιέβου σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ο Τραμπ σωστά κατηγορεί τον Ζελένσκι για καθυστέρηση ειρήνης

Το Κρεμλίνο υιοθετεί τη θέση του Τραμπ ότι ο Ζελένσκι, και όχι η Ρωσία, καθυστερεί την ειρηνευτική συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε αντίθεση με απόψεις Ευρωπαίων που κατηγορούν τη Μόσχα για έλλειψη διάθεσης για ειρήνη.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία συμφωνεί με Τραμπ: Ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο συμφωνεί με τον Τραμπ ότι ο Ζελένσκι ευθύνεται για την καθυστέρηση ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα δεχτεί Αμερικανούς απεσταλμένους όταν καθοριστεί ημερομηνία επίσκεψης.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ και ο Γουίτκοφ σχεδιάζουν συνάντηση με Πούτιν στη Μόσχα

Ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ σχεδιάζουν ταξίδι στη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συνάντηση μπορεί να αναβληθεί λόγω των εξελίξεων στο Ιράν. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ουκρανού διαπραγματευτή με ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός διαπραγματευτής Ρουστέμ Ουμέροφ είχε συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς Κίεβο και Ουάσινγκτον συνεχίζουν καθημερινά τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλω να δω σύντομα τον Τραμπ, συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Παρίσι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα να συναντηθεί σύντομα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Ζητά σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας από ΗΠΑ και Ευρώπη έναντι πιθανής ρωσικής επίθεσης.