ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας

Το Ισραήλ βλέπει πιθανή συμφωνία με τη Χαμάς στις επόμενες δύο εβδομάδες

Ισραηλ και Χαμάς ενδέχεται να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου Ισραηλινού αξιωματούχου.

Πιθανολογείται σημαντική εξέλιξη στην πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και τη Χαμάς, καθώς σύμφωνα με ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο, οι δύο πλευρές ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας εντός των επόμενων μία ή δύο εβδομάδων.

Ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον, επισήμανε ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία για εξήντα ημέρες κατάπαυση του πυρός, η ισραηλινή κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί το διάστημα αυτό για να προτείνει τη μετάβαση σε μια μόνιμη συμφωνία. Η πρόταση αυτή, ωστόσο, θα τελεσφορήσει μόνο αν η Χαμάς αποδεχθεί την αποστρατιωτικοποίηση και την οριστική αποχώρησή της από την εξουσία.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος, «θα συνεχίσουμε» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθιστώντας σαφές ότι η στρατηγική του Ισραήλ δεν επιτρέπει εφησυχασμό εφόσον δεν πληρούνται απόλυτα οι όροι του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές αρχές: Προειδοποίηση για επιθέσεις κατά Εβραίων παγκοσμίως

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων και επεισοδίων αύριο, ενόψει της επετείου της 7ης Οκτωβρίου. Συνιστά αποφυγή ταξιδιών και μεγάλων συναθροίσεων σε συγκεκριμένες χώρες.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή το Ισραήλ για ενδεχόμενες επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας διέταξε τον στρατό να αυξήσει ετοιμότητα στη Γάζα, μπροστά στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, επικαλούμενος φόβους για επιθέσεις της Χαμάς. Προειδοποίησε για βαρύ τίμημα σε Χαμάς και Γάζα αν υπάρξουν απώλειες.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Νεκρός διοικητής της Χαμάς σε επιχείρηση του στρατού

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε διοικητή της επίλεκτης μονάδας Νουκμπά της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος είχε ρόλο στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, όπου σκοτώθηκαν 1.200 άτομα και 251 απήχθησαν.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση για στοχοποίηση στελεχών Χαμάς παντού

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας απείλησε με στοχοποίηση ηγετών της Χαμάς στο εξωτερικό, λέγοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να πεθάνει ήσυχα. Φέρεται να σκοτώθηκε ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα από ισραηλινό πλήγμα.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεάν online το ντοκιμαντέρ «NAZA» από Νοέμβριο, λέει ο Αμπραχάμ

Το ντοκιμαντέρ «NAZA», που δίνει φωνή σε Ισραηλινούς στρατιωτικούς για θανάτους αμάχων στη Γάζα, θα κυκλοφορήσει δωρεάν online τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης του μετά τις αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Ο βασιλιάς Ιορδανίας καταγγέλλει το Ισραήλ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, μιλώντας στον ΟΗΕ, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ σε Γάζα, Δυτική Όχθη και νότια Συρία ως «περιφερειακή απειλή» και τόνισε ότι δοκιμάζει τα όρια που θέτει το διεθνές δίκαιο.