ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Ρωσίας ουρανός
Η σημαία της Ρωσίας κυματίζει δυναμικά υπό το φως του ουρανού.

«Σοκαρισμένο» το Κρεμλίνο από τον θάνατο του πρώην Υπουργού Σταροβόιτ

«Μας σόκαρε και εμάς», δήλωσε το Κρεμλίνο για τον θάνατο του Σταροβόιτ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά την αιφνίδια αποπομπή του από την κυβέρνηση Πούτιν.

Πανικός στη ρωσική πολιτική σκηνή προκαλεί ο ξαφνικός θάνατος του πρώην υπουργού Μεταφορών της Ρωσίας, Ρομάν Σταροβόιτ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του έξω από τη Μόσχα, λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των κρατικών αρχών, ο Σταροβόιτ φέρει τραύμα από σφαίρα και το ενδεχόμενο αυτοκτονίας αποτελεί την κύρια ερευνητική υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείονται ακόμη άλλα σενάρια, καθώς οι συνθήκες του θανάτου του τελούν υπό διερεύνηση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν, το οποίο χαρακτήρισε «τραγικό και λυπηρό», τονίζοντας ότι «είμαστε συγκλονισμένοι όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος» και ότι «η έρευνα θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα».

Το προεδρικό διάταγμα για την αποπομπή του πρώην υπουργού δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα του θανάτου του, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστός ο λόγος της καθαίρεσης. 

Ο Σταροβόιτ είχε διοριστεί υπουργός Μεταφορών μόλις τον Μάιο του 2024, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει για σχεδόν πέντε χρόνια κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ.

Πολιτικοί αναλυτές και πηγές εντός του κλάδου των μεταφορών κάνουν λόγο για πιθανή εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς, που σχετίζεται με κονδύλια για την ενίσχυση των συνόρων με την Ουκρανία. 

Η θέση του, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, τελούσε υπό αμφισβήτηση εδώ και καιρό, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες επιβεβαιώσεις.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για περαιτέρω αποκαλύψεις, ενόψει των συνεχιζόμενων ερευνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και Χάρκοβο με τουλάχιστον έναν νεκρό

Ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και Χάρκοβο προκάλεσαν έναν νεκρό και τουλάχιστον 27 τραυματίες. Στο Κίεβο, σχεδόν 6.000 κτίρια έμειναν χωρίς θέρμανση ενώ η θερμοκρασία αγγίζει τους -12°C, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις σε Κίεβο και Χάρκοβο

Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές σε Κίεβο και Χάρκοβο, προκαλώντας τουλάχιστον έναν νεκρό και 15 τραυματίες. Επίθεση με UAV δέχθηκε το Κίεβο, ενώ στο Χάρκοβο επλήγησαν κατοικίες και δομές υγείας.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις πλήττουν το Κίεβο

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν ξανά το Κίεβο τη νύχτα, με UAV και πιθανή χρήση βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με τις αρχές. Αναφέρονται χτυπήματα σε κτίρια σε δύο συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται αύριο στο Αμπού Ντάμπι οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συναντήθηκαν στο Αμπού Ντάμπι για να συζητήσουν το εδαφικό ζήτημα, χωρίς να καταγραφεί πρόοδος. Οι συνομιλίες συνεχίζονται αύριο, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρή ενεργειακή κρίση.
φρεγάτα FDI στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικές αρχές συνοδεύουν το ρωσικό δεξαμενόπλοιο GRINCH στη Μασσαλία

Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό υποχρέωσε το δεξαμενόπλοιο GRINCH να κατευθυνθεί στη Μασσαλία-Φος για έλεγχο, αφού το σταμάτησε στα στενά του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι ανήκει στον ρωσικό «σκιώδη στόλο».
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Οι ρωσικές απώλειες φτάνουν τους 165.661 νεκρούς (BBC)

Το BBC και το mediazona, με τη βοήθεια εθελοντών, έχουν ταυτοποιήσει 165.661 Ρώσους στρατιωτικούς νεκρούς στην εισβολή στην Ουκρανία, εκ των οποίων 465 ανήκουν σε υπό εξαφάνιση λαούς. Οι απώλειες αυτών των ομάδων είναι δυσανάλογα υψηλές.