ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Πλημμύρα σε δρόμο
Αυτοκίνητο οδηγεί μέσα σε μεγάλη πλημμύρα λόγω έντονης βροχόπτωσης σε αστικό δρόμο.

Πλησιάζει το εσωτερικό της Νότιας Καρολίνας η τροπική καταιγίδα Σαντάλ

Το NHC γνωστοποίησε ότι η τροπική καταιγίδα Σαντάλ έπληξε τις ακτές και πλέον κατευθύνεται προς το εσωτερικό της Νότιας Καρολίνας

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) ανακοίνωσε σήμερα πως η τροπική καταιγίδα Σαντάλ έχει πλήξει τις ακτές και πλέον κινείται προς το εσωτερικό της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας.

Η Σαντάλ συνοδεύεται από ανέμους που φτάνουν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, όπως διευκρινίζει το NHC, έχοντας εντοπιστεί περίπου 113 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά από το Τσάρλεστον, μια πόλη-κλειδί για την οικονομική ζωή της περιοχής.

Η Πορεία της Καταιγίδας και οι Επιπτώσεις στην Οικονομική Δραστηριότητα

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων, η τροπική καταιγίδα αναμένεται να συνεχίσει να κινείται προς τα βόρεια και στη συνέχεια προς τα βορειοανατολικά κατά το επόμενο 24ωρο. Το φαινόμενο "βαίνει προς εξασθένιση", ενώ παραμένει η απειλή αιφνίδιων πλημμυρών για την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για την προστασία τόσο της πολιτικής υποδομής όσο και των επιχειρήσεων.

Οι προειδοποιήσεις που εξέδωσε το NHC υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα προληπτικών μέτρων από τις τοπικές αρχές και τους οικονομικούς φορείς, ενώ εκφράζονται προσδοκίες για γρήγορη «αποκλιμάκωση των έντονων καιρικών φαινομένων» που θα επιτρέψει την ομαλή επαναφορά στην κανονικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πλοίο FSRU Αλεξανδρούπολης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα βήματα στον κάθετο αγωγό αερίου και το όφελος Ελλάδας

Η συμφωνία της ATLANTIC SEE LNG TRADE για προμήθεια LNG από ΗΠΑ από το 2026 επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο. Πρώτη αποστολή στη Ρεβυθούσα και μεταφορά LNG στην Ουκρανία με αγοραστή τη Naftogaz και προμηθευτή την BP τον Μάρτιο.
Δολάριο και γιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοδικές οι αποδόσεις ομολόγων λόγω ελλειμμάτων ΗΠΑ-Ιαπωνίας

Η άνοδος των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα μεγάλων οικονομιών, λόγω επεκτατικών δημοσιονομικών πολιτικών, επηρεάζει τις διεθνείς αγορές και εντείνει τις ανησυχίες για το υψηλό δημόσιο χρέος, όπως συμβαίνει τώρα και στην Ιαπωνία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Σημαντική αντίδραση» αν ο Καναδάς υπογράψει εμπορική συμφωνία με Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν δυναμικά εάν ο Καναδάς υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα, εκφράζοντας ανησυχία ότι με αυτή τη συμφωνία η Κίνα θα αποκτήσει επιρροή στον Καναδά.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ινδία θα προμηθεύεται πετρέλαιο από Βενεζουέλα και όχι από Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ινδία θα αγοράζει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα αντί για το Ιράν και κάλεσε και την Κίνα να συνάψει παρόμοια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη βενεζουελάνικη προμήθεια.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δικαστής διατάσσει αποφυλάκιση 5χρονου από την αστυνομία μετανάστευσης

Δικαστής στο Τέξας διέταξε την απελευθέρωση πεντάχρονου που είχε συλληφθεί με τον πατέρα του από πράκτορες της ICE στη Μινεσότα, προκαλώντας αγανάκτηση μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τη σύλληψή του.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Πεζεσκιάν: Πόλεμος δεν συμφέρει ούτε Ιράν ούτε ΗΠΑ

Ο Μασούντ Πεζεσκιάν τόνισε πως ο πόλεμος δεν εξυπηρετεί Ιράν, ΗΠΑ ή την περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν επεδίωξε ποτέ σύγκρουση. Οι δηλώσεις έγιναν σε συνομιλία του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο.