ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλημμύρα σε δρόμο

Πλησιάζει το εσωτερικό της Νότιας Καρολίνας η τροπική καταιγίδα Σαντάλ

Το NHC γνωστοποίησε ότι η τροπική καταιγίδα Σαντάλ έπληξε τις ακτές και πλέον κατευθύνεται προς το εσωτερικό της Νότιας Καρολίνας

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) ανακοίνωσε σήμερα πως η τροπική καταιγίδα Σαντάλ έχει πλήξει τις ακτές και πλέον κινείται προς το εσωτερικό της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας.

Η Σαντάλ συνοδεύεται από ανέμους που φτάνουν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, όπως διευκρινίζει το NHC, έχοντας εντοπιστεί περίπου 113 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά από το Τσάρλεστον, μια πόλη-κλειδί για την οικονομική ζωή της περιοχής.

Η Πορεία της Καταιγίδας και οι Επιπτώσεις στην Οικονομική Δραστηριότητα

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων, η τροπική καταιγίδα αναμένεται να συνεχίσει να κινείται προς τα βόρεια και στη συνέχεια προς τα βορειοανατολικά κατά το επόμενο 24ωρο. Το φαινόμενο "βαίνει προς εξασθένιση", ενώ παραμένει η απειλή αιφνίδιων πλημμυρών για την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για την προστασία τόσο της πολιτικής υποδομής όσο και των επιχειρήσεων.

Οι προειδοποιήσεις που εξέδωσε το NHC υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα προληπτικών μέτρων από τις τοπικές αρχές και τους οικονομικούς φορείς, ενώ εκφράζονται προσδοκίες για γρήγορη «αποκλιμάκωση των έντονων καιρικών φαινομένων» που θα επιτρέψει την ομαλή επαναφορά στην κανονικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Στενό του Ορμούζ «αμερικανικό έδαφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα ανάρτησή του στο Truth Social επαναλαμβάνει πως το Στενό του Ορμούζ είναι αμερικανικό έδαφος, δημοσιεύοντας ξανά φωτογραφία με τη λεζάντα «ΝΕΟ έδαφος των ΗΠΑ». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος Γάλλου τουρίστα στην Κοιλάδα του Θανάτου λόγω καύσωνα

68χρονος Γάλλος πέθανε από ακραίο καύσωνα στην Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια, όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε. Επιχείρησε πεζοπορία στους 46°C, όμως κατέρρευσε και δεν πρόλαβε η βοήθεια να φτάσει εγκαίρως.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς απαντά με δασμούς σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά

Ο Καναδάς ανακοίνωσε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ, επιβάλλοντας δασμούς σε χάλυβα, γαλακτοκομικά, χαρτί, αγροτικά μηχανήματα και ηλεκτρονικά από 8/9, απαντώντας σε αμερικανικούς δασμούς ύψους 20 δισ. δολαρίων.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδικά αντίμετρα σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά, λέει ο Κάρνεϊ

Ο Καναδάς θα επιβάλει από 8 Σεπτεμβρίου αντίποινα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, εστιάζοντας σε χάλυβα και γαλακτοκομικά. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τις αμερικανικές προτάσεις για εμπορική συμφωνία.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: «Ανακριβείς» οι επικρίσεις των ΗΠΑ για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραελ Κατς επέκρινε τον Αμερικανό διπλωμάτη Τομ Μπάρακ για τη στάση του απέναντι σε ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.