ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σημαία του Καναδά

Κανονικά οι πτήσεις σε Μόντρεαλ και Οτάβα μετά από απειλή βόμβας

Προσωρινός συναγερμός και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια Μόντρεαλ και Οτάβα λόγω απειλής για βόμβα – Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των πτήσεων.

Κανονικά διεξάγονται πλέον οι πτήσεις στα διεθνή αεροδρόμια του Μόντρεαλ και της Οτάβα στον Καναδά, μετά την άρση της κατάστασης συναγερμού που προκλήθηκε από απειλή για βόμβα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Η απειλή είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή καθηλώση αεροσκαφών και διακοπή των πτήσεων στα δύο αεροδρόμια, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές ασφαλείας και καθυστερήσεις στα ταξιδιωτικά δρομολόγια. 

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Macdonald–Cartier της Οτάβα ανακοίνωσε με ανάρτηση στην πλατφόρμα X ότι αντιμετωπίζει «περιστατικό ασφαλείας» και κάλεσε το επιβατικό κοινό να ελέγχει τις πτήσεις του λόγω πιθανών διαταραχών στο πρόγραμμα.

Παρόμοια ανακοίνωση έκανε και η αστυνομία της Οτάβα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη φύση του περιστατικού. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ποια ήταν η πηγή ή η αξιοπιστία της απειλής, ενώ οι τοπικές αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες.

Αξιωματούχοι του αεροδρομίου του Μόντρεαλ δεν έχουν μέχρι στιγμής προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση ή δηλώσεις για το συμβάν, ωστόσο η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την FAA.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων απειλών που έχουν οδηγήσει σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε κρίσιμες υποδομές μεταφορών παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλές κατά γειτονικών χωρών για διακοπή ιρανικών πτήσεων

Ο στρατηγός Μοχσέν Ρεζαΐ προειδοποίησε πως αν γειτονικές χώρες σταματήσουν τις ιρανικές πτήσεις συνεργαζόμενες με τις ΗΠΑ, η Τεχεράνη θα μπλοκάρει τα αεροδρόμιά τους. Νέες αμερικανικές κυρώσεις παραλύουν τα ιρανικά αεροπορικά δρομολόγια.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αγορά ποτάσας από Καναδά λόγω έλλειψης από Λευκορωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αγοράζουν ποτάσα από τον Καναδά, ενώ η Λευκορωσία επιθυμεί να προσφέρει τη δική της σε χαμηλότερες τιμές, καθώς οι Αμερικανοί αγρότες χρειάζονται φθηνά λιπάσματα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ μιλά για μεγάλη συμφωνία αγοράς ποτάσας από τη Λευκορωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται συμφωνία για αγορά ποτάσας από τη Λευκορωσία με τιμή χαμηλότερη από αυτή του Καναδά, γεγονός που, όπως δήλωσε, ευνοεί τους Αμερικανούς αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί το εμπόριο με ΕΕ, θετική η Γαλλία στη συνεργασία με Καναδά

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να σταματήσει το εμπόριο με την ΕΕ, αντιδρώντας στην πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να γίνει ο Καναδάς συνδεδεμένο μέλος της Ένωσης και να ενταχθεί στο υπό δημιουργία Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ο Τραμπ έδωσε «χρυσό κλειδί» στον Κάρνεϊ με προειδοποίηση κινδύνου

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ χαριτολόγησε για το χρυσό κλειδί του Λευκού Οίκου που του χάρισε ο Τραμπ και για το ενδεχόμενο να τον εμποδίσουν να μπει οι πράκτορες ασφαλείας, αν προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει.
Σημαίες ΗΠΑ Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιπλέον δασμοί 50% σε προϊόντα από Καναδά - Κλιμάκωση εμπορικού πολέμου

Οι ΗΠΑ αύξησαν σήμερα τους δασμούς σε αρκετά καναδικά προϊόντα, όπως τυριά, γούνες και είδη χάλυβα, επιβάλλοντας 50% επιπλέον φόρο, ενώ εξαιρούνται αγαθά όπως χαρτί υγείας, τσιμέντο και ουίσκι άνω των 4 λίτρων.