ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
σημαία του Καναδά

Κανονικά οι πτήσεις σε Μόντρεαλ και Οτάβα μετά από απειλή βόμβας

Προσωρινός συναγερμός και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια Μόντρεαλ και Οτάβα λόγω απειλής για βόμβα – Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των πτήσεων.

Κανονικά διεξάγονται πλέον οι πτήσεις στα διεθνή αεροδρόμια του Μόντρεαλ και της Οτάβα στον Καναδά, μετά την άρση της κατάστασης συναγερμού που προκλήθηκε από απειλή για βόμβα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Η απειλή είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή καθηλώση αεροσκαφών και διακοπή των πτήσεων στα δύο αεροδρόμια, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές ασφαλείας και καθυστερήσεις στα ταξιδιωτικά δρομολόγια. 

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Macdonald–Cartier της Οτάβα ανακοίνωσε με ανάρτηση στην πλατφόρμα X ότι αντιμετωπίζει «περιστατικό ασφαλείας» και κάλεσε το επιβατικό κοινό να ελέγχει τις πτήσεις του λόγω πιθανών διαταραχών στο πρόγραμμα.

Παρόμοια ανακοίνωση έκανε και η αστυνομία της Οτάβα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη φύση του περιστατικού. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ποια ήταν η πηγή ή η αξιοπιστία της απειλής, ενώ οι τοπικές αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες.

Αξιωματούχοι του αεροδρομίου του Μόντρεαλ δεν έχουν μέχρι στιγμής προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση ή δηλώσεις για το συμβάν, ωστόσο η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την FAA.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων απειλών που έχουν οδηγήσει σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε κρίσιμες υποδομές μεταφορών παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικαιοσύνη
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Ευρώπης, Καναδά, Ιαπωνίας: Σταθερή στήριξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι ΥΠΕΞ από Καναδά, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία και Ην. Βασίλειο, σε κοινή δήλωση, εξέφρασαν στήριξη στο ΔΠΔ και ανησυχία για τις αμερικανικές κυρώσεις που απειλούν τη λειτουργία και το προσωπικό του Δικαστηρίου.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ηγέτης των αυτονομιστών: Το Κεμπέκ αξίζει να γίνει ανεξάρτητο κράτος

Ο Πολ Σεντ-Πιερ Πλαμοντόν, νέος ηγέτης του Κεμπέκ, τόνισε την ανάγκη ανεξαρτησίας της επαρχίας από τον Καναδά, δηλώνοντας πως «το Κεμπέκ αξίζει να γίνει χώρα» και σκοπεύει να προχωρήσει σε νέο δημοψήφισμα.
Εκτόξευση δορυφόρου διαστημικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ άφιξης στον ISS για αμερικανικό πλήρωμα με Καναδό και Ρώσο

Δύο Αμερικανοί, ένας Καναδός αστροναύτης και ένας Ρώσος κοσμοναύτης έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα παραμείνουν για έξι μήνες, μετά από ταξίδι οκτώ ωρών και εκτόξευση από τη Φλόριντα.
Εκτόξευση πυραύλου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πύραυλος SpaceX με 4 αστροναύτες προς Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τέσσερις αστροναύτες, δύο Αμερικανοί, ένας Καναδός και ένας Ρώσος, ξεκίνησαν με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX για εξάμηνη αποστολή στον ISS. Η άφιξή τους αναμένεται σε οκτώ ώρες, σημειώνοντας ρεκόρ για αμερικανικό πύραυλο.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισαγωγών ορισμένων καναδικών προϊόντων σε ισχύ

Οι ΗΠΑ επέβαλαν εμπάργκο σε καναδικά προϊόντα όπως αλκοόλ, πρωτεΐνη ορού γάλακτος και μοτοσικλέτες άνω των 800cc, απαντώντας στους δασμούς που επέβαλε ο Καναδάς σε αμερικανικά προϊόντα. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από σήμερα.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Κάρνεϊ: Εξέτασα το ακραίο σενάριο προσάρτησης του Καναδά από ΗΠΑ

Ο Μαρκ Κάρνεϊ ανέφερε πως εξέτασε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ, μετά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Τραμπ για ένταξη του Καναδά ως 51η πολιτεία, χωρίς να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό για τον Καναδά.