ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Φώτο: Shutterstock

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό εργοστάσιο μπαταριών στο Λίπετσκ

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν εκρήξεις και διακοπή της παραγωγής σε ρωσικό εργοστάσιο μπαταριών στη Λίπετσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κιέβου.

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρονται να έπληξαν ρωσική βιομηχανική μονάδα στην περιοχή του Λίπετσκ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού. 

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας εκρήξεις στις εγκαταστάσεις και, όπως αναφέρεται, την προσωρινή παύση της παραγωγικής δραστηριότητας στο εργοστάσιο.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα του ουκρανικού στρατού στο Telegram, είχε ως στόχο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υποστήριξη του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. 

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την έκταση των ζημιών ή το αν υπήρξαν τραυματίες, ωστόσο οι αρχές της Μόσχας δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει επίσημα το περιστατικό.

Η περιοχή του Λίπετσκ, που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο. 

Το συγκεκριμένο πλήγμα εντάσσεται σε ένα συνεχώς εντεινόμενο μοτίβο ουκρανικών επιθέσεων εντός ρωσικού εδάφους, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής πίεσης κατά των ρωσικών στρατιωτικών υποδομών.

Η ουκρανική πλευρά, χωρίς να παρέχει τεχνικές λεπτομέρειες της επιχείρησης, υποστήριξε ότι η στόχευση του εργοστασίου σχετίζεται με την παραγωγή κρίσιμων εξαρτημάτων για την καθοδήγηση ρωσικών πυραυλικών συστημάτων. 

Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων ανταλλαγών πληγμάτων μεταξύ των δύο πλευρών, με τις επιθέσεις να επεκτείνονται πλέον και σε βιομηχανικές υποδομές βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός από βομβαρδισμό Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Έπειτα από προειδοποίηση για επίθεση, εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε τρία σημεία στη συνοικία Χολοσίφσκι, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν εκρήξεις στο Κίεβο, ενώ προηγήθηκε προειδοποίηση για βαλλιστικούς πυραύλους. Ο δήμαρχος Κλίτσκο ενημέρωσε ότι λειτουργούν αντιαεροπορικά συστήματα καθώς η πόλη δέχεται επίθεση.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία-Ουκρανία: Περισσότερη στρατιωτική στήριξη και αντιαεροπορική άμυνα

Οι 37 χώρες της Συμμαχίας των Προθύμων συμφώνησαν, στη σύνοδο του Παρισιού, να στηρίξουν την Ουκρανία με αντιαεροπορικά μέσα, 16 Rafale και ασκήσεις, ώστε να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία και να επιταχύνουν λύση μέσω διαπραγματεύσεων.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Στρατιωτικές ασκήσεις συμμαχικής δύναμης για την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η πολυεθνική δύναμη για την ασφάλεια της Ουκρανίας θα κάνει εκπαιδευτικές ασκήσεις σε γειτονικές χώρες. Επίσης, αποφασίστηκε συνέχιση στήριξης στην Ουκρανία και αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία αγοράζει Rafale και αντιαεροπορικά, έλαβε άδεια πυραύλων

Η Γαλλία θα πουλήσει στην Ουκρανία 16 μαχητικά Rafale με παράδοση από το 2028-29. Επίσης, η Ουκρανία θα λάβει αντιαεροπορικές συστοιχίες SAMP/T, ραντάρ και άδειες για παραγωγή βομβών AASM και πυραύλων Aster 30 και Scalp.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Στήριξης της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται στο Παρίσι στη συνάντηση για την Ουκρανία με πρωτοβουλία Μακρόν. Αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και τη σημασία του συντονισμού για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.