ΓΔ: 2465.64 0.24% Τζίρος: 106.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:39
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση

Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τη Βουλή για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την Πέμπτη 3 Ιουλίου την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για την κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη 3 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί και πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυξημένης γεωπολιτικής έντασης και ρευστότητας στην περιοχή. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει ενήμερη τη Βουλή για τις κρίσιμες εξελίξεις, στο πλαίσιο της θεσμικής λογοδοσίας και της εθνικής συνεννόησης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Η παρέμβαση του υπουργού αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επηρεάζουν άμεσα τόσο την περιφερειακή σταθερότητα όσο και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Δεν θα γίνουν απευθείας συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στην Ντόχα

Στην Ντόχα έφθασαν οι Αμερικανοί απεσταλμένοι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ για συνομιλίες με Καταριανούς αξιωματούχους σχετικά με το Ιράν και τον Λίβανο, χωρίς να έχει προγραμματιστεί συνάντηση με Ιρανούς.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Καμία απευθείας συνομιλία Ιράν-ΗΠΑ στη Ντόχα, δηλώνει αξιωματούχος

Το Κατάρ ανακοίνωσε πως δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση υψηλού επιπέδου ή απευθείας συνομιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στη Ντόχα τις επόμενες μέρες, παρά την παρουσία αμερικανών απεσταλμένων στην πόλη.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και Ομάν σε διάλογο για τη διαχείριση του Στενού του Ορμούζ

Το Ιράν και το Ομάν συζήτησαν για πρώτη φορά μετά το πρωτόκολλο Τεχεράνης-Ουάσινγκτον τη μελλοντική διαχείριση του Στενού του Ορμούζ, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ. Η συνάντηση έγινε στη Μουσκάτ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.
Ελβετική σημαία βουνά
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν τις συνομιλίες στο Μπούργκενστοκ

Η Ελβετία συνεχίζει να προσφέρει αξιόπιστο πλαίσιο για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Μπούργκενστοκ, με τη συμμετοχή διπλωματών διαφόρων χωρών. Το ΥΠΕΞ τονίζει πως, για λόγους εμπιστευτικότητας, δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τετραμερής ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Πακιστάν, Τουρκίας, Σ. Αραβίας την Κυριακή στο Κάιρο

Συνάντηση στην Αίγυπτο θα έχουν Κυριακή οι ΥΠΕΞ Πακιστάν, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας, για συνομιλίες σχετικά με την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στις περιφερειακές εξελίξεις.