ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
Φώτο: Shutterstock

Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ για καθυστερήσεις συνομιλιών

Ο Πεσκόφ απαντά στις δηλώσεις του Κιθ Κέλογκ, αρνούμενος ότι η Ρωσία καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες και επιμένοντας πως τηρούνται οι συμφωνίες.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του Ντόναλντ Τραμπ, Κιθ Κέλογκ, κράτησε σήμερα η Μόσχα, διαψεύδοντας κάθε υπόνοια περί καθυστερήσεων ή κωλυσιεργίας από ρωσικής πλευράς στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.

Ο Κέλογκ, μιλώντας δημόσια την Τρίτη, υποστήριξε ότι «η Ρωσία δεν μπορεί να συνεχίσει να κωλυσιεργεί ενώ οι βόμβες στοχεύουν αμάχους στην Ουκρανία», στέλνοντας μήνυμα για επιτάχυνση των προσπαθειών ειρήνευσης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να απαντήσει, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής και ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση ή δράση καθυστέρησης από ρωσικής πλευράς.

«Κανείς δεν καθυστερεί τίποτα εδώ», υπογράμμισε ο Πεσκόφ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση της Μόσχας για τη συμμετοχή της ομάδας Τραμπ στις συνομιλίες και επισημαίνοντας ότι η Ρωσία παραμένει ανοιχτή σε εποικοδομητικό διάλογο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Έχω «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έχει «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι, στοχεύοντας στη λύση του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε ότι εργάζεται για την υπόθεση, αλλά δεν αποκάλυψε πότε μίλησε τελευταία φορά με τον Πούτιν.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τη χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Σκοτ Μπέσεντ υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την αναστολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο ως τις 16 Μαΐου, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του πολέμου κατά του Ιράν στις τιμές πετρελαίου.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο ελπίζει σε νέες επισκέψεις Γουίτκοφ και Κούσνερ για Ουκρανία

Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι οι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους στη Ρωσία για διπλωματικές προσπάθειες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αν και δεν έχει οριστεί ακόμα επόμενη συνάντηση.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε στο CNBC ότι ο επόμενος γύρος τριμερών συνομιλιών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Ρώσοι αρνήθηκαν να δώσουν στρατιωτικές πληροφορίες στις ΗΠΑ στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ καλεί το Κίεβο να διαπραγματευτεί άμεσα πριν τις συνομιλίες στη Γενεύη

Ο Τραμπ τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευτεί άμεσα για να λήξει ο πόλεμος, ενώ σήμερα ξεκινούν συνομιλίες στη Γενεύη μεταξύ Ρώσων, Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων.