ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία στο Ιράν
Φωτογραφία Shutterstock

Το Ιράν τιμά 60 νεκρούς του πολέμου με δημόσιες κηδείες στην Τεχεράνη

Δημόσιες κηδείες για 60 «μάρτυρες» του πολέμου με το Ισραήλ θα τελέσει αύριο το Ιράν στην Τεχεράνη, τιμώντας στρατιωτικούς και επιστήμονες του πυρηνικού του προγράμματος.

Το Ιράν θα τελέσει αύριο στην Τεχεράνη δημόσιες κηδείες, τις οποίες χαρακτήρισε «ιστορικές», για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς και τους επιστήμονες που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμά του και σκοτώθηκαν κατά τις 12 ημέρες του πολέμου που κηρύχθηκε από το Ισραήλ.

Οι τελετές θα αρχίσουν στις 08:00 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας, στην πλατεία της Επανάστασης.

«Θα οργανωθεί εκεί μια σύντομη τελετή, μετά οι νεκρικές πομπές των μαρτύρων θα μεταβούν (...) στην πλατεία της Ελευθερίας», που απέχει 11 χιλιόμετρα, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο Μοχσέν Μαχμουντί, θρησκευτικός αξιωματούχος της επαρχίας της Τεχεράνης.

«Αύριο (Σάββατο) θα είναι μια ιστορική ημέρα για το ισλαμικό Ιράν και την ιστορία της επανάστασης», πρόσθεσε λέγονας ότι θα οργανωθούν «οι κηδείες 60 μαρτύρων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Υπ. Άμυνας ΗΠΑ με Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν

Ο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν, εν μέσω αυξημένων εντάσεων ΗΠΑ-Ιράν. ΗΠΑ και Ισραήλ δεν σχολίασαν περαιτέρω. Ο Χέγκσεθ επισκέφθηκε αμερικανούς στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για «οικοκτονία» από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν χαρακτήρισε τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή «οικοκτονία», ζητώντας διεθνή καταδίκη και λύσεις, ενόψει της συνόδου COP17 για τη βιοποικιλότητα στην Αρμενία.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Δεν σχεδιάζω νέα επίθεση στο Ιράν πριν τις εκλογές

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως δεν στηρίζει προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν πριν τις εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, προειδοποιώντας όμως την Τεχεράνη και συμμάχους της να μην επιτεθούν στο Ισραήλ, τονίζοντας άμεση αντίδραση σε επίθεση.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα για ένοπλες επιθέσεις κατά τον πόλεμο

Το Ιράν εκτέλεσε τον Αλί-Σινά Μοσταφαβί, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ένοπλες επιθέσεις στην Κερμάν και κατηγορήθηκε για τρομοκρατικές ενέργειες υπέρ της αντιπολίτευσης και του Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι τραυματίες στο Λίβανο από ισραηλινή επιδρομή

Ισραηλινή επιδρομή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου τραυμάτισε έξι άτομα, ανάμεσά τους πέντε Σύρους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας Λιβάνου. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως στόχευσε Σύρο τρομοκράτη που δρα υπό ιρανική καθοδήγηση.
Καπνός πάνω από το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Η επίθεση της Χαμάς επιτάχυνε την παρακμή του Ισραήλ

Ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 επιτάχυνε την παρακμή του Ισραήλ, καθώς το Μέτωπο Αντίστασης μετέτρεψε τη στρατηγική του υπέρ της υπεράσπισης των Παλαιστινίων.