ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τζέι Ντι Βανς μιλά
Ο αντιπρόεδρος Βανς προσκαλεί τον Πάπα Λέοντα 14ο να επισκεφθεί τις ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος Βανς υποστηρίζει παραμονή του στρατού στο Λος Άντζελες

Ο Τζέι Ντι Βανς συναντήθηκε με στρατεύματα στο Λος Άντζελες μετά τις διαδηλώσεις κατά των επιχειρήσεων εναντίον μεταναστών και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι ενθαρρύνουν την παράνομη διέλευση μεταναστών στα σύνορα.

Με στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο Λος Άντζελες για να καταστείλουν διαμαρτυρίες εναντίον των επιδρομών των αρχών κατά μεταναστών συαντήθηκε χθες ο ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς ενώ κατηγόρησε τους δημοκρατικούς επικεφαλής της πολιτείας και της πόλης ότι ενθαρρύνουν μετανάστες να διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Βανς, ο οποίος συναντήθηκε με μερικούς από τους 700 Πεζοναύτες και τους 4.000 Εθνοφρουρούς τους οποίος ανέπτυξε πρόσφατα στο Λος Άντζελες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε επίσης τους δημοκρατικούς ηγέτες ότι δεν υποστηρίζουν τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Κόντρα στις επιθυμίες του δημοκρατικού κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, ο Τραμπ ανέπτυξε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Λος Άντζελες στρατεύματα της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας για να καταστείλουν διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από επιδρομές πρακτόρων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων σε χώρους δουλειάς για να εντοπίσουν και να απελάσουν παράτυπους μετανάστες.

Την Πέμπτη, αμερικανικό εφετείο επέτρεψε στον Τραμπ να διατηρήσει τον έλεγχο της Εθνοφουράς της Καλιφόρνιας.

Ο Βανς δήλωσε πως η απόφαση του δικαστηρίου κατέστησε σαφές ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων από τον Τραμπ «ήταν εντελώς θεμιτή και αρμόζουσα χρήση της ομοσπονδιακής επιβολής του νόμου».

Ο Βανς δεν έδωσε καμιά ένδειξη για το πότε οι Πεζοναύτες και η Εθνοφρουρά θα φύγουν από το Λος Άντζελες και υπαινίχθηκε ότι μπορεί να παραμείνουν για κάποιο χρόνο ακόμα στην πόλη.

«Οι στρατιώτες και οι Πεζοναύτες εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ ένα απαραίτητο τμήμα αυτού που συμβαίνει εδώ, επειδή ανησυχούν ότι θα αναζωπυρωθεί», δήλωσε ο Βανς.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Νιούσομ και τη δήμαρχο του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας ότι παρανόμησαν μη καταστέλλοντας τις ταραχές στην πόλη και ότι δεν υποστήριξαν τις τοπικές και τις πολιτειακές δυνάμεις επιβολής του νόμου.

«Αντιμετώπισαν τη Μεθοριακή Περίπολο (Border Patrol) και τη δύναμη ασφάλειας των συνόρων σαν μια παράνομη δύναμη, αντί γι' αυτό που είναι, δηλαδή δύναμη επιβολής του νόμου του αμερικανικού λαού που προσπαθεί να επιβάλει τους νόμους του αμερικανικού λαού», δήλωσε.

Ο Νιούσομ πιστεύεται ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία το 2028 και ενδέχεται να είναι αντίπαλος του Βανς.

Η Νταϊάνα Κροφτς-Πελάγιο, εκπρόσωπος του Νιούσομ, χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του Βανς «κατηγορηματικά ψευδή».

«Ο Κυβερνήτης καταδικάζει με συνέπεια τη βία και έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η ίδια επικαλέσθηκε καταχωρίσεις του Νιούσομ στο X, περιλαμβανομένης μιας στις 9 Ιουνίου, όταν έγραψε, «ανόητοι ταραχοποιοί, που επωφελούνται από το χάος του Τραμπ, θα λογοδοτήσουν».

Ο Νιούσομ έχει δηλώσει πως η ανάπτυξη στρατευμάτων από τον Τραμπ επιδείνωσε τις διαμαρτυρίες, αύξησε τις εντάσεις και είναι αντισυνταγματική.

Η Μπας, δήμαρχος του Λος Άντζελες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι ο Βανς «ξέρασε ψέματα και ανοησία» και χαρακτήρισε «πρόκληση» την ανάπτυξη στρατευμάτων που έσπειρε «τρόμο και φόβο σ' όλη την πόλη μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Σε εξέλιξη σοβαρές διαδικασίες για το τέλος του πολέμου

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις διπλωματικές διαβουλεύσεις για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης στην Ουκρανία ως «σοβαρή διαδικασία», λίγο πριν από την επίσκεψη του απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Μόσχα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ επιτίθεται σε γυναίκα δημοσιογράφο και New York Times για άρθρο για την ηλικία του

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τους New York Times «εχθρό του λαού» και εξαπέλυσε επίθεση στην δημοσιογράφο Κέιτι Ρότζερς, με αφορμή άρθρο για την ηλικία του, κάνοντας υποτιμητικά σχόλια για την εμφάνισή της και το έργο της.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γιατί η επόμενη επιτυχία στην ΤΝ δεν θα έρθει από την Ελλάδα

Η ελληνική οικονομία παραμένει σταθερή αλλά εύθραυστη, χωρίς να έχει αλλάξει παραγωγικό μοντέλο, σύμφωνα με τον δρ Μιχάλη Μπλέτσα. Τόνισε το ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης και τη δυσκολία ανάπτυξης καινοτομίας στη χώρα.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η παραίτηση Γκριν αποκαλύπτει ρήγμα στους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν παραιτήθηκε από το Κογκρέσο, κατακρίνοντας τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους για προδοσία στους ψηφοφόρους. Ο Τραμπ αντέδρασε αποκηρύσσοντάς την δημοσίως, εντείνοντας τη ρήξη στο κόμμα.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικός αναβρασμός και ρωσικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια

Παρά τις εντατικές διπλωματικές κινήσεις για ειρήνη στην Ουκρανία, ρωσικά πλήγματα συνέχισαν στη Ζαπορίζια, τραυματίζοντας 19 άτομα και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης σε 12 σημεία.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Θετικά σημεία στο αμερικανικό σχέδιο για Ουκρανία, απαιτείται ανάλυση

Ο Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε πως το νέο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία χρειάζεται σχολαστική ανάλυση από τη Μόσχα και δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης με Αμερικανούς στο Αμπού Ντάμπι αυτή την εβδομάδα.