ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
Φώτο: Shutterstock

Περιοδεία στη Νοτιοανατολική Ασία ξεκινάει σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν

Σήμερα, αναμένεται να φτάσει στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι. Το Βιετνάμ είναι μια χώρα με γαλλικό αποικιακό παρελθόν, που συχνά προκαλεί οδυνηρές αναμνήσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναχωρεί σήμερα για περιοδεία στη Νοτιοανατολική Ασία, ανέφερε το France Press.

Θα επισκεφθεί το Βιετνάμ, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη και θα παρουσιάσει τη Γαλλία ως εναλλακτική λύση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου για τις χώρες της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Macron θα υπερασπιστεί επίσης τις θέσεις της Γαλλίας σχετικά με τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα ενώπιον περιφερειακών εκπροσώπων.

Η περιοδεία του Μακρόν στις τρεις ασιατικές χώρες θα διαρκέσει έξι ημέρες. Μπροστά στους εκπροσώπους του Βιετνάμ, της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης, ο Μακρόν θα παρουσιάσει τη Γαλλία ως αξιόπιστο εταίρο που σέβεται την κυριαρχία και την ανεξαρτησία αυτών των χωρών που βρίσκονται στη ζώνη αντιπαράθεσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, λέει το περιβάλλον του προέδρου.

Σήμερα, ο Μακρόν αναμένεται να φτάσει στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι. Το Βιετνάμ είναι μια χώρα με γαλλικό αποικιακό παρελθόν, που συχνά προκαλεί οδυνηρές αναμνήσεις.

Ο Μακρόν θα συναντηθεί αύριο με ηγέτες του Βιετνάμ και με εκπροσώπους της ενεργειακής βιομηχανίας την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, η Γαλλία θέλει επίσης να τονίσει την εμπειρία της στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Μετά το Βιετνάμ, θα βρίσκεται στην Τζακάρτα την Τετάρτη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, Χάο Κιμ Καούρν.

Στη Σιγκαπούρη την Παρασκευή, ο Μακρόν θα εκφωνήσει ομιλία στα εγκαίνια του Φόρουμ Shangri-La Dialogue, Security and Defense. Αναμένεται να επαναλάβει στους αντιπροσώπους ότι ο πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι μια σύγκρουση που έχει παγκόσμιες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο Μακρόν θα τονίσει ότι η Μόσχα αμφισβητεί την κυριαρχία μιας χώρας και επίσης αποσταθεροποιεί την Ασία σέρνοντας τον στρατό της Βόρειας Κορέας σε μια σύγκρουση στην Ευρώπη, καθώς και υποστηρίζοντας τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.

Πριν από την έναρξη της περιοδείας, ο Μακρόν μίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος βρισκόταν επίσης σε περιοδεία στην ίδια περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Βιετνάμ και την Ινδονησία, ο Μακρόν θα συναντηθεί επίσης με ντόπιους φοιτητές. Κατά τη διάρκειά τους, καθώς και στο φόρουμ στη Σιγκαπούρη, θα αντικρούσει τους ισχυρισμούς ότι οι Ευρωπαίοι και η Δύση στο σύνολό της δείχνουν δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης στη Γάζα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν στο Πεκίνο

Ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε την τέταρτη επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εμπορικές ανισορροπίες. Θα συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ Πέμπτη και Παρασκευή, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο ναύαρχος Βοζούρ ζητά εμπλοκή Κίνας για το Χορμούζ

Ο αρχηγός του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού τόνισε πως η Κίνα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, καθώς τα υπάρχοντα μέτρα θεωρούνται ανεπαρκή.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Το ΝΑΤΟ δεν έχει ρόλο σε επιχειρήσεις στο Στενό του Χορμούζ

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Αλίς Ρυφό, τόνισε πως το ΝΑΤΟ διασφαλίζει την ευρωατλαντική ασφάλεια και δεν έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις στο Στενό του Χορμούζ, καθώς αυτό θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο.
Ισραηλινό πολεμικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ διακόπτει τις εισαγωγές όπλων από Γαλλία λόγω εντάσεων

Το Ισραήλ σταματά τις εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γαλλία, αντιδρώντας σε ενέργειες όπως η αναγνώριση της Παλαιστίνης το 2025 και η απαγόρευση διέλευσης ισραηλινών αεροσκαφών από τη Γαλλία, χαρακτηρίζοντάς τες εχθρικές.