ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προβληματισμένη στάση, με φόντο τουρκικές σημαίες.

Toν πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα συνάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε σήμερα, 24 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση σήμερα, 24 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα.

Η συνάντηση, η οποία δεν είχε προαναγγελθεί, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της τουρκικής προεδρίας στο ανάκτορο του Ντολμάμπαχτσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από την πλευρά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός 'Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο ρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Καλίν, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Χαλούκ Γκιοργκιούν, ενώ από την πλευρά της Συρίας παρόν ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας 'Ασαντ Χασάν Σεϊμπανί και άλλοι αξιωματούχοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Τουρκική στήριξη στις επιθέσεις στο Χαλέπι

Οι Κουρδικές υπό διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι οι συριακές κυβερνητικές επιθέσεις στο Χαλέπι υποστηρίζονται από τουρκικά drones. Η Τουρκία δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Έτοιμη να στηρίξει τη συριακή επιχείρηση κατά Κούρδων στο Χαλέπι

Η Τουρκία δήλωσε έτοιμη να στηρίξει τον συριακό στρατό κατά Κούρδων μαχητών στο Χαλέπι, εάν της ζητηθεί, τονίζοντας ότι η ασφάλεια της Συρίας συνδέεται με τη δική της. Προς το παρόν, οι μάχες διεξάγονται μόνο από το συριακό στρατό.
Γιασάρ Γκιουλέρ επίσημος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα καλεί όλες τις κουρδικές ένοπλες ομάδες να παραδώσουν τα όπλα

Ο Τούρκος υπ. Άμυνας κάλεσε όλες τις κουρδικές ένοπλες ομάδες, και στη Συρία, να παραδώσουν τα όπλα χωρίς όρους, διαμηνύοντας πως δεν θα επιτραπεί η δραστηριοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως PKK, PYD και YPG, στην περιοχή.
Αμπντουλάχ Οτζαλάν δίκη
ΔΙΕΘΝΗ

Οτσαλάν: Ζητά από Τουρκία να βοηθήσει στη συμφωνία Κούρδων Συρίας - Δαμασκού

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ιστορικός ηγέτης του PKK, καλεί την Τουρκία να μεσολαβήσει για συμφωνία μεταξύ SDF και Δαμασκού, τόνιζοντας ότι αυτό θα ενισχύσει την ειρήνη στην περιοχή και στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Διετής παράταση της στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την παράταση για 24 μήνες της παραμονής τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, επικαλούμενη συμφωνίες με την Τρίπολη και συμφέροντα στην Αν. Μεσόγειο. Η κυβέρνηση τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς με τη Λιβύη.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες Τουρκίας- Συρίας στη Δαμασκό για ασφάλεια και διμερείς σχέσεις

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν και ο Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ συναντώνται στη Δαμασκό με τη συριακή ηγεσία, με αντικείμενο την εφαρμογή της συμφωνίας με τις SDF, ζητήματα εθνικής ασφάλειας και την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους.