ΓΔ: 2209.72 -0.05% Τζίρος: 115.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:42
Αστυνομική ταινία νύχτας
Αστυνομία και ταινία περιορισμού σε νυχτερινό περιστατικό στο Λος Άντζελες.

Επίθεση στην Ουάσιγκτον με δύο νεκρούς ισραηλινούς διπλωμάτες

Δύο υπάλληλοι της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον σκοτώθηκαν σε επίθεση πλησίον εβραϊκού μουσείου, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Δυο εργαζόμενοι της ισραηλινής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην αμερικανική πρωτεύουσα έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση η οποία διαπραχθηκε κοντά σε εβραϊκό μουσείο στην Ουάσιγκτον, έγινε γνωστό πριν από λίγο από επίσημες πηγές.

Οι δυο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά έξω από το εβραϊκό μουσείο χθες βράδυ, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας. Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ, ο ένοπλος που σκότωσε τα μέλη του διπλωματικού προσωπικού φώναξε «Free Palestine» («λευτεριά στην Παλαιστίνη») καθώς συλλαμβανόταν.

«Δύο μέλη του προσωπικού της ισραηλινής πρεσβείας σκοτώθηκαν με παράλογο τρόπο απόψε κοντά στο εβραϊκό μουσείο της Ουάσιγκτον. Ερευνούμε ενεργά», ανέφερε η Κρίστι Νόεμ μέσω X.

Ο Ντάνι Ντάνον, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρθηκε σε «εξαχρειωμένη ενέργεια αντισημιτικής τρομοκρατίας», επίσης μέσω X. «Το να επιτίθεσαι σε διπλωμάτες και σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας ξεπερνά κόκκινη γραμμή», πρόσθεσε.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αμερικανικές αρχές θα δράσουν σθεναρά εναντίον των υπεύθυνων για αυτή την εγκληματική ενέργεια. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να δρα αποφασιστικά για να προστατεύει τους πολίτες και τους αντιπροσώπους του σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο πρεσβευτής.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο διαβεβαίωσε πως οι αρχές θα «καταδιώξουν» τους υπεύθυνους για την επίθεση κοντά στο εβραϊκό μουσείο της Ουάσιγκτον κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δυο μέλη του προσωπικού –άνδρας και γυναίκα– στην πρεσβεία του Ισραήλ στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Επρόκειτο για ξεδιάντροπη ενέργεια άνανδρης αντισημιτικής βίας. Μη γελιέστε: Θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μέσω X.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος δηλώνει πως τζιχαντισμός και αντισημιτισμός απέτυχαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στην Κνεσέτ, τόνισε ότι τζιχαντισμός και αντισημιτισμός έφεραν μόνο δυστυχία στη Μέση Ανατολή και κάλεσε για μια «νέα εποχή», επισημαίνοντας ότι το μίσος και η τρομοκρατία απέτυχαν πλήρως.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ καταδικάζει τον εμπρησμό συναγωγής στο Μισισίπι

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τον εμπρησμό στη συναγωγή Beth Israel στο Τζάκσον του Μισισίπι, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Οι αρχές συνέλαβαν 19χρονο, που φέρεται να χρησιμοποίησε βενζίνη· αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες.
Επίθεση στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Αντι-Χαμάς οργάνωση ανέλαβε δολοφονία αστυνομικού στη Χαν Γιούνις

Παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση που στηρίζεται από το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για δολοφονία υψηλόβαθμου αστυνομικού της Χαμάς στη Χαν Γιούνις, με τη Χαμάς να κατηγορεί «συνεργάτες του Ισραήλ» για την επίθεση.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση σε ΗΠΑ για αντίποινα - 116 νεκροί σε διαδηλώσεις

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Τραμπ τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τους διαδηλωτές στο Ιράν.
Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ, 116 καταγεγραμένοι νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Τραμπ ότι παρέμβαση των ΗΠΑ θα φέρει αντίποινα κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων. 116 νεκροί στις διαδηλώσεις, η πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει κομμένη.