ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πάπας Λέων στο Βατικανό
Ο Πάπας Λέων XIV μιλά καθιστός, συνοδεία δύο κληρικών στο Βατικανό, σε τελετουργική στιγμή.

Γάζα: Ο πάπας Λέων ΙΔ' ζητά να επιτραπεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Ο πάπας Λέων ΙΔ' έκανε αναφορά στη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής ακρόασης της Τετάρτης.

Στην καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, ο πάπας Λέων ΙΔ' αναφέρθηκε σήμερα στην ανθρωπιστική κρίση στην Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι όλο και πιο ανησυχητική και οδυνηρή η κατασταση στην Λωρίδα της Γάζας. 

Ανανεώνω την έκκληση μου να επιτραπεί η μεταφορά αξιοπρεπούς ανθρωπιστικής βοήθειας και να τεθεί τέρμα στις εχθροπραξίες, το τραγικό κόστος των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς», τόνισε ο νέος ποντίφικας.

«Mαζί με την Παναγία, ζητούμε να μην απορρίψουν, οι άνθρωποι, το δώρο της ειρήνης και να αφοπλίσουν τις καρδιές τους», πρόσθεσε ο πάπας Πρεβόστ ο οποίος αναφέρθηκε, τέλος, «με ευγνωμοσύνη στον αγαπημένο πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος, ακριβώς πριν από ενα μήνα, επέστρεψε στον οίκο του πατρός».

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στην εβδομάδα συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο και συμφώνησαν μέσα στο χρόνο να συναντηθούν στην Νίκαια της Μικράς Ασίας για την συμπλήρωση 1.700 χρόνων από την Α΄' Οικουμενική Σύνοδο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Η ΕΕ εξετάζει εκπαίδευση 3.000 Παλαιστινίων αστυνομικών για Γάζα

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θα εξετάσουν πρόταση για εκπαίδευση 3.000 Παλαιστινίων αστυνομικών, που θα αναπτυχθούν στη Γάζα. Η πρόταση συνδέεται με το σχέδιο 20 σημείων για τη Γάζα, ενώ η πρόοδος της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς παραμένει αβέβαιη.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Το Νάσερ παρέλαβε σορούς 15 Παλαιστινίων, επιβεβαιώνει το νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα παρέλαβε 15 σορούς Παλαιστινίων κρατουμένων, στο πλαίσιο της 13ης ανταλλαγής μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, φτάνοντας συνολικά τους 330 νεκρούς που παραδόθηκαν από το Ισραήλ.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Πιέσεις ΗΠΑ στο ΣΑ ΟΗΕ για στήριξη σχεδίου Τραμπ

Η Ουάσιγκτον κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υποστηρίξει το ειρηνευτικό σχέδιο Μπάιντεν για τη Γάζα, επισημαίνοντας τις σοβαρές συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν οι Παλαιστίνιοι αν δεν υπάρξει ενότητα και συμφωνία.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Παραλαβή λειψάνων φερόμενου ομήρου από τη Γάζα

Ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε φέρετρο με λείψανα φερόμενου ομήρου της Χαμάς στον ισραηλινό στρατό στη Γάζα. Τα λείψανα θα ταυτοποιηθούν στο Τελ Αβίβ, καθώς εκκρεμεί η επιστροφή τεσσάρων ομήρων μετά τη συμφωνία εκεχειρίας.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς παρέδωσε σορό ομήρου στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα

Η Χαμάς παρέδωσε απόψε στον Ερυθρό Σταυρό τη σορό ενός από τους τέσσερις τελευταίους ομήρους στη Γάζα, στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης πυρός με το Ισραήλ. Ο στρατός θα ταυτοποιήσει επίσημα τη σορό, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Αισιοδοξία για έγκριση διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης στη Γάζα

Ο Μάρκο Ρούμπιο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΣΑ του ΟΗΕ θα εγκρίνει σύντομα σχέδιο για διεθνή δύναμη στη Γάζα, μετά τις προόδους που καταγράφηκαν στη σύνοδο των G7 στον Καναδά.