ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο

Έκκληση από τον Ταγιάνι στο Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα

«Πρέπει να πούμε στην ισραηλινή κυβέρνηση 'αρκετά'», δήλωσε ο Ταγιάνι πριν από τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τη στρατιωτική του επίθεση στη Γάζα, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι άμαχοι δεν πρέπει πλέον να φέρουν το κύριο βάρος του πολέμου.

«Πρέπει να πούμε στην ισραηλινή κυβέρνηση 'αρκετά'», δήλωσε ο Ταγιάνι πριν από τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.

«Δεν θέλουμε να βλέπουμε πια τα δεινά των Παλαιστινίων. Σταματήστε τις επιθέσεις, εξασφαλίστε κατάπαυση του πυρός, απελευθερώστε τους ομήρους και αφήστε έναν λαό που είναι ήδη θύματα της Χαμάς να ζήσει ειρηνικά», πρόσθεσε.

Η δήλωσή του ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι επέκτεινε τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή Υγείας, τουλάχιστον 146 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή συνεδρίαση Βουλής και Ιταλικής Γερουσίας για Τουρκία – Μπακογιάννη: Δεν αγνοούμε τις εξελίξεις

Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαίωσαν τον στρατηγικό τους ρόλο ως πυλώνες σταθερότητας στη Μεσόγειο, κατά τη συνάντηση επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους στις σύγχρονες προκλήσεις.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πέντε θάνατοι από καύσωνα σε 24 ώρες

Πέντε θύματα άφησε στην Ιταλία το νέο κύμα καύσωνα, με 25 πόλεις σε ύψιστο συναγερμό. Από αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές στα βόρεια. Μουσεία, γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα λειτουργούν δωρεάν ως καταφύγια δροσιάς.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: «Δεν έχω αντιαμερικανική στάση ούτε ήμουν υποταγμένη»

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως δεν είναι αντιαμερικανίδα, ούτε υπήρξε ποτέ υποταγμένη, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας της Δύσης. Σχολιάζοντας δηλώσεις του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε την ανάγκη σαφούς ενημέρωσης και προσοχής.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αγνοείται στη λίμνη Βίκο ο σύζυγος υπουργού

Ο σύζυγος της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας, Λουίτζι Καβαλάρι, αγνοείται στη λίμνη Βίκο, 80 χλμ. από τη Ρώμη, αφού έπεσε από βάρκα όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του. Δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε στο νερό.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Η ιταλική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των ΗΠΑ, και υπογραμμίζει τη σημασία της εκεχειρίας και της διαρκούς ειρήνης. Η Ιταλία δηλώνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο Αούν επικροτεί τις γαλλοϊταλικές προσπάθειες για νέο συνασπισμό

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, χαιρέτισε τις προσπάθειες Γαλλίας και Ιταλίας για τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού που θα αντικαταστήσει τη δύναμη του ΟΗΕ, η οποία λήγει το 2026, τονίζοντας τη στήριξη στη σταθερότητα της χώρας.