ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τις 46.000 τα κρούσματα στη Γερμανία

Κατά 6.294 αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία με την κυβέρνηση να διατηρεί τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας τουλάχιστον μέχρι τις 20 Απριλίου.

Αυξήθηκαν στα 48.582 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία ενώ 325 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 6.294 συγκριτικά με μία ημέρα νωρίτερα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 55, σύμφωνα με τον απολογισμό.

Νωρίτερα, ο προσωπάρχης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι η Γερμανία δεν θα χαλαρώσει τα μέτρα για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού πριν από τις 20 Απριλίου.

«Δεν μιλάμε για καμία χαλάρωση πριν τις 20 Απριλίου», δήλωσε ο Χέλγκε Μπράουν στη διαδικτυακή έκδοση της Tagesspiegel σήμερα, προσθέτοντας ότι αρκετά πριν τις 20 Απριλίου η Γερμανία θα αποφασίσει ποιοι περιορισμοί θα χαλαρώσουν από εκείνη την ημερομηνία.

Στα μέσα Μαρτίου, η Γερμανία έκλεισε σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια, παιδότοπους και αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλές εταιρίες σταμάτησαν τη λειτουργία τους σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας. «Στη Γερμανία, αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση ότι ο πληθυσμός τηρεί τους κανόνες με παραδειγματικό τρόπο. Και γι’ αυτό τον λόγο είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε να αποδίδουν σε μερικές ημέρες», δήλωσε ο Μπράουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και καύσωνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παρατείνεται ο καύσωνας, θάνατος σε λίμνη, καταιγίδες αύριο

Νέος θάνατος από πνιγμό και περιστατικό θερμοπληξίας βρέφους σημειώθηκαν λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα στη Γερμανία. Η θερμοκρασία έφτασε σχεδόν τους 40°C, πριν απότομη πτώση και ισχυρές καταιγίδες χτυπήσουν τη χώρα.
φαρμακευτική βιομηχανία μηχανή
ΔΙΕΘΝΗ

Merck: Μειώσεις τιμών σε φάρμακα ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία στις ΗΠΑ

Η Merck συμφώνησε με τις ΗΠΑ στη μείωση τιμών για τρεις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης έως και 84%, ώστε να εξαιρεθεί από αμερικανικούς δασμούς, όπως είχαν κάνει και οι Pfizer και AstraZeneca.