ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θερμόμετρο και καύσωνας

Γερμανία: Παρατείνεται ο καύσωνας, θάνατος σε λίμνη, καταιγίδες αύριο

Νέος θάνατος από πνιγμό και περιστατικό θερμοπληξίας βρέφους σημειώθηκαν λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα στη Γερμανία. Η θερμοκρασία έφτασε σχεδόν τους 40°C, πριν απότομη πτώση και ισχυρές καταιγίδες χτυπήσουν τη χώρα.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του αναζητώντας δροσιά εν μέσω του καύσωνα που πλήττει τη Γερμανία, ενώ ένα βρέφος σώθηκε από θερμοπληξία όταν κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο. Η περασμένη νύχτα καταγράφηκε ως η θερμότερη στην ιστορία της χώρας, με το θερμόμετρο να παραμένει στους 29,4 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Σαξονία. Μετά τη ζέστη αναμένεται απότομη πτώση της θερμοκρασίας και έντονες καταιγίδες.

Ένας 22χρονος άνδρας πνίγηκε στη λίμνη Ζόντενματσε της Βρέμης, όταν μπήκε στο νερό σε απαγορευμένο σημείο χωρίς να γνωρίζει κολύμπι. Οι φίλοι του προσπάθησαν να τον σώσουν, αλλά κινδύνεψαν και οι ίδιοι. Στο Ρέντενταλ της Βαυαρίας, ένα βρέφος οκτώ μηνών διασώθηκε οριακά από θερμοπληξία, αφού κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο ενεργοποιώντας κατά λάθος το κεντρικό κλείδωμα. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν το παράθυρο για να το απελευθερώσουν.

Οι αρχές και τα ΜΜΕ απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις για προσοχή, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μείνουν παιδιά, ηλικιωμένοι ή ζώα μέσα σε αυτοκίνητα. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός οχήματος μπορεί να αυξηθεί ραγδαία, προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο θερμοπληξίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), και σήμερα οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα φτάσουν κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ιστορικά υψηλές τιμές το τελευταίο 24ωρο. Από αύριο προβλέπεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κατά τουλάχιστον 10 βαθμούς, ενώ η DWD προειδοποιεί για καταρρακτώδεις βροχές και ανεμοστρόβιλους, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών. «Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια ακραία κατάσταση. Κάτι σαν μια σιωπηλή φυσική καταστροφή. Όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Θα δούμε τελικά πόσοι άνθρωποι θα είναι θύματα του καύσωνα. Στη χώρα έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες κλήσεις έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο μετεωρολόγος Κάρστεν Μπραντ στην εφημερίδα BILD.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 191 εκατ. άτομα εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες άνω των 35°C

Περισσότεροι από 191 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κυρίως σε Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία, θα αντιμετωπίσουν σήμερα άνω των 35°C, αριθμός ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με χθες, σύμφωνα με στοιχεία καιρού και πληθυσμού για το 2025.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νεκρό 6χρονο σε λίμνη εν μέσω νέου ρεκόρ καύσωνα

Θλιβερή κατάληξη είχαν οι υψηλές θερμοκρασίες και η αναζήτηση δροσιάς για πέντε νέους που πνίγηκαν σε λίμνες και ποτάμια στη Γερμανία, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για προσοχή κατά την κολύμβηση.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ρεκόρ ζέστης με προβλήματα σε Αυστρία και Ελβετία

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονται σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, με έως 41,3°C. Η κακοκαιρία αναμένεται από Δευτέρα. Συνιστάται προσοχή σε ευπαθείς ομάδες, αυξημένη κατανάλωση νερού και αποφυγή παραμονής ζώων σε αυτοκίνητα.
Θερμόμετρο και καύσωνας
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στη Γαλλία: Βρέφος 18 μηνών πέθανε σε αυτοκίνητο

Ένα μωρό 18 μηνών πέθανε από υπερθερμία μέσα σε αυτοκίνητο σε πάρκινγκ νοσοκομείου στη Μασσαλία. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν πρόσφατα στη Γαλλία, με θύματα παιδιά που αφέθηκαν σε οχήματα εν μέσω καύσωνα.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μωρό 18 μηνών πέθανε σε αυτοκίνητο λόγω καύσωνα

Τραγωδία στη Μασσαλία, όπου ένα βρέφος 18 μηνών πέθανε από υπερθερμία, όταν ξεχάστηκε σε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Το μωρό βρέθηκε από πυροσβέστες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να τα καταφέρει.