ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Νέα μεγάλη ημερήσια αύξηση των θανάτων στη Γαλλία, 365 σε ένα 24ωρο

Σε 1.696 ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό στη Γαλλία. Άνοδος 27% στους θανάτους σε σχέση με χθες.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 365 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 1.696 το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στον ιό.

Πρόκειται για μια ημερήσια άνοδο 27% των θυμάτων σε σχέση με χθες, ενώ η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ανάμεσα στα θύματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν «για πρώτη φορά και μια 16χρονη κοπέλα» στην περιοχή του Παρισιού.

Ο καθημερινός απολογισμός της κυβέρνησης καταμετρά μόνο τους θανάτους σε νοσοκομεία, ωστόσο οι αρχές τονίζουν πως σύντομα θα είναι σε θέση να συλλέγουν στοιχεία από θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, που είναι πιθανόν να αυξήσει σημαντικά τους επιβεβαιωμένους θανάτους λόγω του Covid-19.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, ο Ζερόμ Σολομόν ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε σε 29.155 στο σύνολο, μια αύξηση 16% μέσα σε μια μέρα. Παράλληλα είπε πως 3.375 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, μια αύξηση 19% σε σύγκριση με χθες, που σημαίνει πως σχεδόν τα μισά από τα 8.000 κρεβάτια στη χώρα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, είναι κατειλημμένα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Υποβάθμισε την Γαλλία ο οίκος Fitch λόγω του αυξανόμενου χρέους

Στην έκθεσή του ο οίκος επικαλείται το αυξανόμενο χρέος που περιορίζει την ικανότητα της γαλλικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε μελλοντικές οικονομικές κρίσεις χωρίς να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα δημόσια οικονομικά.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Μαχητικά Rafale στην προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας

Τρία γαλλικά μαχητικά Rafale θα ενισχύσουν την προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας και της Ανατολικής Ευρώπης, μετά τη ρωσική εισβολή drone, ανακοίνωσε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψει σε απειλές της Ρωσίας.