ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Τις Ένοπλες Δυνάμεις ρίχνει στην μάχη κατά του κορονοϊού ο Εμ. Μακρόν

Την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία θα έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους Γάλλους να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε γνωστό σήμερα ότι ξεκινά μία στρατιωτική επιχείρηση, καθώς εκτιμάται ότι πλησιάζει η κορύφωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα. Το όνομα της είναι Resilience και ως σκοπό έχει να κινητοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσουν τον πληθυσμό να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η επιχείρηση «Ανθεκτικότητα» (δεν πρέπει να συγχέεται με την Sentinelle που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) «θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον πληθυσμό και στις δημόσιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν την επιδημία», τόσο στη μητροπολιτική Γαλλία όσο και στα υπερπόντια εδάφη, είπε ο Μακρόν.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, το αμφίβιο ελικοπτεροφόρο Mistral θα αναπτυχθεί αμέσως στον νότιο Ινδικό Ωκεανό ενώ στις αρχές Απριλίου το ελικοπτεροφόρο Dixmude θα φτάσει στις Αντίλλες, στην περιοχή της Γουϊάνας, για να παράσχει στήριξη στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας. «Η ενότητα και το θάρρος θα μας επιτρέψουν να νικήσουμε, είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά αντέχουμε», τόνισε ο Μακρόν, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «είμαστε σε πόλεμο».

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε λίγο νωρίτερα ένα στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας που στήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες στη Μιλούζ καθώς τα νοσοκομεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι αφού περάσει η κρίση θα εφαρμοστεί ένα «σχέδιο μαζικών επενδύσεων» για τα νοσοκομεία. Επίσης, θα συγκαλέσει την Παρασκευή μια σύσκεψη με τα συνδικάτα των εργαζομένων και των εργοδοτών «για να προστατεύσουμε καλύτερα την εργασία», όπως είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εξετάστηκε ο αποκλεισμός social media σε κινητά λόγω διαδηλώσεων

Η γαλλική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να διακόψει την πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο μέσω κινητού σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποτρέψει τον συντονισμό διαδηλωτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Άδειο δικαστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Επτά Γάλλοι μέλη του ΙΚ καταδικάστηκαν σε ισόβια στη Βαγδάτη

Δικαστήριο στο Ιράκ καταδίκασε επτά Γάλλους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, επιβάλλοντας στους έξι ισόβια κάθειρξη. Είναι η πρώτη απόφαση σε δίκη 47 ατόμων που μεταφέρθηκαν από τη Συρία τον περασμένο χρόνο.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκπαιδευτικοί θεωρούν ανεπαρκείς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα σχολεία είναι ανεπαρκείς για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των μαθητών, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις και μικρότερες τάξεις για καλύτερη εκπαίδευση.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Γαλλία μετά την επίθεση στην Τραπ

Μεγάλο κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά τη δολοφονία του Πένγκο Μπόσιο Γουάνγκι στο Τραπ από ένοπλο, ενώ σε όλη τη χώρα καταγγέλλεται η εξάπλωση του ρατσιστικού μίσους και δημιουργούνται επιτροπές αυτοάμυνας.
Γαλλική οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η οικονομική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στο χαμηλότερο από το 2013

Η εμπιστοσύνη των γαλλικών νοικοκυριών έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, λόγω ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση, την ανεργία και τον πληθωρισμό.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να αναταράσσεται πριν τις εκλογές

Ο Μακρόν τόνισε ότι δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να βρίσκεται σε αναταραχή έξι μήνες πριν τις εκλογές και κάλεσε να μην ξαναδούμε σκηνές χάους. Ευχαρίστησε τις δυνάμεις της τάξης και ζήτησε συλλογική προσπάθεια για ηρεμία.