ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Τις Ένοπλες Δυνάμεις ρίχνει στην μάχη κατά του κορονοϊού ο Εμ. Μακρόν

Την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία θα έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους Γάλλους να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε γνωστό σήμερα ότι ξεκινά μία στρατιωτική επιχείρηση, καθώς εκτιμάται ότι πλησιάζει η κορύφωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα. Το όνομα της είναι Resilience και ως σκοπό έχει να κινητοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσουν τον πληθυσμό να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η επιχείρηση «Ανθεκτικότητα» (δεν πρέπει να συγχέεται με την Sentinelle που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) «θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον πληθυσμό και στις δημόσιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν την επιδημία», τόσο στη μητροπολιτική Γαλλία όσο και στα υπερπόντια εδάφη, είπε ο Μακρόν.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, το αμφίβιο ελικοπτεροφόρο Mistral θα αναπτυχθεί αμέσως στον νότιο Ινδικό Ωκεανό ενώ στις αρχές Απριλίου το ελικοπτεροφόρο Dixmude θα φτάσει στις Αντίλλες, στην περιοχή της Γουϊάνας, για να παράσχει στήριξη στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας. «Η ενότητα και το θάρρος θα μας επιτρέψουν να νικήσουμε, είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά αντέχουμε», τόνισε ο Μακρόν, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «είμαστε σε πόλεμο».

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε λίγο νωρίτερα ένα στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας που στήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες στη Μιλούζ καθώς τα νοσοκομεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι αφού περάσει η κρίση θα εφαρμοστεί ένα «σχέδιο μαζικών επενδύσεων» για τα νοσοκομεία. Επίσης, θα συγκαλέσει την Παρασκευή μια σύσκεψη με τα συνδικάτα των εργαζομένων και των εργοδοτών «για να προστατεύσουμε καλύτερα την εργασία», όπως είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονο drone στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πάνω από 1.800 ρίψεις με drone σε φυλακή, έγιναν πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν πέντε άτομα στη Γαλλία για διακίνηση ναρκωτικών με ντρον στη φυλακή Βίλφρανς σιρ Σον. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε κλειστό κέντρο, ενώ τρεις από τους τέσσερις ενήλικες προφυλακίστηκαν. Η δίκη θα γίνει το φθινόπωρο.
Πλανήτης Γη ξηρασία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μέτρα περιορισμού νερού στο 70% της χώρας λόγω ξηρασίας

Περίπου το 70% της Γαλλίας εφαρμόζει περιορισμούς νερού λόγω εντεινόμενης ξηρασίας και επαναλαμβανόμενων καυσώνων. Η κυβέρνηση συγκαλεί συνάντηση για την κρίση, ενώ 99 νομοί βρίσκονται σε ετοιμότητα ή κατάσταση κρίσης.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Γαλλική ασπίδα απέναντι στην Τουρκία

Πώς η Αθήνα προσπαθεί μέσω Γαλλίας να ξεκλειδώσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος - Κύπρου, παρακάμπτοντας την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας. Συμφωνίες, διπλωματικοί ελιγμοί και η επιστροφή της Τουρκίας στην τακτική των παραβιάσεις.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ: «Καμία ξένη ανάμιξη δεν θα ανεχθεί η Γαλλία»

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζ.-Ν. Μπαρό ξεκαθάρισε πως το Παρίσι δεν θα ανεχθεί καμία απόπειρα ξένης παρέμβασης στις προσεχείς εκλογές, απαντώντας στις επικρίσεις του Μελανσόν για ανεπαρκή κυβερνητική αντίδραση απέναντι σε ρωσικές παρεμβάσεις.