ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Κένυας
Φώτο: Shutterstock

Η Κένυα στέλνει άλλους 200 αστυνομικούς στην Αϊτή ενάντια στις συμμορίες

Περίπου 10 χώρες έχουν συνολικά υποσχεθεί πάνω από 3.100 στρατιώτες για την Αϊτή ως μέρος μιας υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ δύναμης κατά των συμμοριών, αλλά λίγες έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής.

H Κένυα έστειλε περισσότερους από 200 αστυνομικούς στην Αϊτή το Σάββατο, παρέχοντας υποστήριξη σε μια υποστελεχωμένη αποστολή ασφαλείας στη χώρα της Καραϊβικής, όπου η ανεξέλεγκτη βία των συμμοριών έχει εκτοπίσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, μεταδίδει το Reuters.

Περίπου 10 χώρες έχουν συνολικά υποσχεθεί πάνω από 3.100 στρατιώτες για την Αϊτή ως μέρος μιας υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ δύναμης κατά των συμμοριών, αλλά λίγες έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Κιπτσούμπα Μουρκόμεν δήλωσε ότι η νέα ομάδα αποτελείται από 217 αστυνομικούς από την Κένυα, οι οποίοι θα προστεθούν σε περίπου 400 αξιωματικούς που στάλθηκαν πέρυσι.

«Η δέσμευσή μας σε αυτή την ιστορική αποστολή είναι ακλόνητη και θα συνεχίσουμε να κινητοποιούμε όλη την απαραίτητη διεθνή υποστήριξη για την επιτυχία της», ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Κένυα ηγήθηκε των προσπαθειών για τη στελέχωση της πολυεθνικής αποστολής υποστήριξης της ασφάλειας (MSS), υποσχόμενη αρχικά να στείλει συνολικά 1.000 άτομα.

Ωστόσο, το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι σχεδόν 20 άτομα της αρχικής ανάπτυξης υπέβαλαν επιστολές παραίτησης από την αποστολή κατά των συμμοριών λόγω καθυστερήσεων στις αμοιβές και κακών συνθηκών.

Η MSS στην Αϊτή, της οποίας ηγούνται κορυφαίοι αστυνομικοί της Κένυας, δήλωσε σε απάντηση ότι οι προσφορές της είχαν λάβει τους μισθούς τους και ότι δεν είχε λάβει παραιτήσεις.

Τα έθνη της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Τζαμάικα και του Μπελίζ έχουν επίσης συνεισφέρει αξιωματικούς στην προσπάθεια καταπολέμησης των συμμοριών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητικό κτίριο Καΐρου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κάιρο έτοιμο για μέτρα υπέρ της ενότητας του Σουδάν

Η Αίγυπτος δήλωσε ότι είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Σουδάν, όπου εδώ και τρία χρόνια μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Σομαλίας στην Άγκυρα μετά την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης

Ο πρόεδρος της Σομαλίας επισκέπτεται αύριο την Τουρκία, με τη συνεργασία τους να ενισχύεται μετά την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ. Θα συζητηθούν τρομοκρατία, εθνική ενότητα και περιφερειακές εξελίξεις.
Ελικόπτερο σε εφημερία
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή ελικοπτέρου στο Κιλιμάντζαρο: Πέντε νεκροί στην Τανζανία

Ελικόπτερο συνετρίβη στο Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας κατά διακομιδή ασθενούς, με πέντε νεκρούς: έναν ξεναγό, έναν γιατρό (Τανζανοί), τον πιλότο από τη Ζιμπάμπουε και δύο Τσέχους τουρίστες, σε υψόμετρο περίπου 4.700 μέτρων.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ πρώτο κράτος που αναγνωρίζει τη Σομαλιλάνδη, έντονες αντιδράσεις

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης ως ανεξάρτητου κράτους, προκαλώντας αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις της Σομαλίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και του Τζιμπουτί.