ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
Φώτο: Shutterstock

Ο Μακρόν δηλώνει οτι βρισκόμαστε σε πόλεμο και ανακοινώνει νέους περιορισμούς

Όπως επισήμανε ο Μακρόν σε διάγγελμά του απόψε, οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος αψηφά τους περιορισμούς θα τιμωρείται.

Η Γαλλία θα εφαρμόσει περιορισμούς στις μετακινήσεις από αύριο, Τρίτη το μεσημέρι τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας), και για ένα διάστημα 15 ημερών, στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος προς το γαλλικό έθνος.

Όπως επισήμανε ο Μακρόν, οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος αψηφά τους περιορισμούς θα τιμωρείται.

«Από αύριο το μεσημέρι και για 15 ημέρες τουλάχιστον, οι μετακινήσεις μας θα περιοριστούν πάρα πολύ», είπε ο Γάλλος ηγέτης, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλεπόταν για τις 22 Μαρτίου, θα αναβληθεί.

Επιπλέον, η κυβερνητική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, αρχής γενομένης της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, αναστέλλεται.

Η Γαλλία έχει ήδη κλείσει εστιατόρια, μπαρ, σχολεία και έχει απαγορεύσει τη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, όμως ο Μακρόν επισήμανε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εν καιρώ ειρήνης είναι αναγκαία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξάνονται.

«Γνωρίζω ότι αυτό που σας ζητάω είναι χωρίς προηγούμενο, όμως οι συνθήκες το απαιτούν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Ο εθνικός οργανισμός Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέους θανάτους από τον Covid-19 με τον συνολικό απολογισμό να αυξάνεται στους 148, καταγράφοντας άνοδο περίπου 16%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 6.633, από 5.423 χθες Κυριακή, μια αύξηση άνω του 20% σε διάστημα 24 ωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα ρομποτικής ΔΕΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κοζάνη: Φοιτητές του ΠΔΜ πρώτοι στον διεθνή τελικό Eurobot 2026

Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η Hyperion Robotics κατέκτησε την 1η θέση στον διαγωνισμό Eurobot 2026 στη Γαλλία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 160 ομάδες με το καινοτόμο αυτόνομο ρομποτικό τους σύστημα.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΔΟΕ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας προειδοποιεί για τις αρνητικές παγκόσμιες επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή σε εργασία, εισοδήματα και ανάπτυξη λόγω ενεργειακών τιμών, μεταφορών, τουρισμού και προσφυγικών ροών.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Canal+ διακόπτει συνεργασία με 600 επαγγελματίες του γαλλικού σινεμά

Ο Μαξίμ Σααντά, πρόεδρος του Canal+, δήλωσε στις Κάννες ότι ο όμιλός του διακόπτει τη συνεργασία με όσους υπέγραψαν διαμαρτυρία κατά του μετόχου Βενσάν Μπολορέ, λόγω κατηγοριών για επιρροή της άκρας δεξιάς στον πολιτισμό.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Συνάντηση στο Παρίσι για τις παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες

Στο Παρίσι συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών της G7, αναζητώντας λύσεις για τις οικονομικές εντάσεις, τις παγκόσμιες ανισορροπίες και τη μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων λόγω ανησυχιών για πληθωρισμό από τον πόλεμο στο Ιράν.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας Λέων ΙΔ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι 25-28/9

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ θα επισκεφθεί επίσημα το Παρίσι από 25 έως 28 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη επίσκεψη Πάπα στη Γαλλία μετά το 2008. Θα συναντήσει τον Μακρόν, θα τελέσει Λειτουργία και θα επισκεφθεί την UNESCO.