ΓΔ: 2034.22 -0.01% Τζίρος: 368.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
Φωτο: Shutterstock

Με σόου και πυροτεχνήματα η Κίνα γιόρτασε την άφιξη της χρονιάς του Φιδιού

Κίνα και Ταϊβάν υποδέχτηκαν τον νέο έτος με εντυπωσιακά σόου φωτισμού και πυροτεχνημάτων σε πολλές μεγάλες πόλεις. Ωστόσο βάσει του κινεζικού ημερολογίου το 2025, η "χρονιά του Φιδιού", ξεκινά στις 29 Ιανουαρίου.

Κίνα και Ταϊβάν γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά με φωτορυθμικά σόου και πυροτεχνήματα σε πολλές μεγάλες πόλεις, αν και σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο η έλευση του 2025, της "χρονιάς του Φιδιού", είναι στις 29 Ιανουαρίου.

Στο Πεκίνο, εορτασμοί έγιανν σε ένα πρώην χαλυβουργείο στα δυτικά προάστια της πόλης, ενώ στη Σαγκάη, πλήθη κόσμου συγκεντρώθηκαν για να δουν φωτορυθμικά σόου κατά μήκος του παγκοσμίου φήμης Περίπατο της Προκυμαίας και σε άλλες τοποθεσίες.

Στη κινεζική ειδική διοικητική περιοχή του Χονγκ Κονγκ πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από το λιμάνι Βικτόρια.

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς, με βάση το Γρηγοριανό ημερολόγιο, δεν γιορτάζεται τόσο ευρέως στην Κίνα όσο αλλού, με την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, με βάση το Σεληνιακό ημερολόγιο, να θεωρείται πιο σημαντική.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά του 2025, η χρονιά του Φιδιού, σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο, είναι στις 29 Ιανουαρίου.

Στην Ταϊβάν, χιλιάδες θεατές απόλαυσαν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων διάρκειας έξι λεπτών και φωτορυθμικά σόου από το κτίριο-αξιοθέατο 'Ουρανοξύστης της Ταϊπέι" ή "Taipei 101", που έχει ύψος 509 μέτρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνεργάτης της AfD καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ Κίνας

Σε φυλάκιση 4 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε ο Γιαν Γκ., πρώην συνεργάτης βουλευτή της AfD, για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Παρέδωσε δεκάδες διαβαθμισμένα έγγραφα ενώ καταδικάστηκε και συνεργός του με αναστολή.
Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 2,36 δισ. επιβατικά ταξίδια στις φθινοπωρινές διακοπές

Περίπου 2,36 δισ. επιβατικά ταξίδια αναμένονται στην Κίνα κατά τις 8ήμερες διακοπές για την Εθνική Ημέρα και το Φεστιβάλ Φθινοπώρου, με ζήτηση σε τουρισμό και οικογενειακές επισκέψεις να αυξάνεται δυναμικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.
Έρευνα και ανάπτυξη
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 2,78% αυξήθηκαν οι δαπάνες R&D των 1.000 κορυφαίων ιδιωτικών το 2024

Οι 1.000 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κίνα αύξησαν τις δαπάνες R&D κατά 2,78% το 2024, φτάνοντας τα 1,43 τρισ. γιουάν, ενώ οι πατέντες τους αυξήθηκαν κατά 27,58%, σύμφωνα με την All-China Federation of Industry and Commerce.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα σχεδιάζει νέο πενταετές πρόγραμμα στη σύνοδο του ΚΚΚ τον Οκτώβριο

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα συνεδριάζει τον Οκτώβριο για να σχεδιάσει την ανάπτυξη της χώρας την επόμενη πενταετία, ενώ αντιμετωπίζει εμπορικές προκλήσεις από τη Δύση. Οι εργασίες θα διαρκέσουν από 20 έως 23 Οκτωβρίου.
Ρομπότ αυτοκινητοβιομηχανίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρεκόρ: Πάνω από 2 εκατ. ρομπότ στη βιομηχανία Κίνας το 2024

Το 2024, το απόθεμα βιομηχανικών ρομπότ στην Κίνα έφτασε τα 2.027.000, πάνω από το 50% της παγκόσμιας ζήτησης. Εγκαταστάθηκαν 295.000 νέες μονάδες, ενώ παγκοσμίως το σύνολο ανήλθε στις 542.000, σύμφωνα με τον IFR.
BMW- Αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κίνα στρέφεται η BMW με στόχο συνεργασίες για την ηλεκτροκίνηση

Οι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων στρέφονται σε Κινέζους τεχνολογικούς εταίρους για ηλεκτροκίνηση και «έξυπνη» τεχνολογία, με τη BMW να συνεργάζεται με CATL, Momenta, Alibaba και Huawei, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο WNEVC.