ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 204.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:15:41
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
Φώτο: Shutterstock

Μακρόν: Η Γαλλία θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύνοντας υπευθυνότητα

«Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας» είπε ο Μακρόν, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν κανονικά οι τοπικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον νέο κορονοϊό και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα του θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύνοντας υπευθυνότητα.

«Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας» είπε ο Μακρόν, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν κανονικά οι τοπικές εκλογές.

«Θα ξεπεράσουμε την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά» τόνισε ο Γάλλος ηγέτης, αφού ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της βόρειας Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων ήταν απαραίτητη, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν χαλαρότητα στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν από τον ιό.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν τα ψώνια τους, όπως έκαναν συνήθως.

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν θα υπάρξουν αρκεί όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα» σημείωσε ο Λεμέρ σε μια συνέντευξη τύπου.

«Συνεχίστε τα ψώνια σας όπως πριν» συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για επάρκεια καυσίμων παρά τις ανησυχίες

Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων, παρά τις ανησυχίες λόγω πιθανής κρίσης στα Στενά του Ορμούζ. Διαθέτει στρατηγικά αποθέματα και καλεί σε ψυχραιμία, ενώ τα πρατήρια με προβλήματα δεν ξεπερνούν το 4%.
Ομιλητής σε φόρουμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Ενίσχυση ελληνογαλλικής στρατηγικής συνεργασίας για ανταγωνιστική Ευρώπη

Ο ΣΕΒ παρουσίασε τα αποτελέσματα του ελληνογαλλικού οικονομικού φόρουμ, τονίζοντας τη σημασία της ελληνογαλλικής συνεργασίας για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και αυτονομία σε άμυνα, τεχνολογία και ενέργεια.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Το Ιράν οφείλει σημαντικές παραχωρήσεις για ειρήνη

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό τόνισε πως το Ιράν πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις και να αλλάξει στάση προκειμένου να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη και να λήξει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΟΗΕ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα συνομιλήσω με Ιράν για λύση και άνοιγμα Στενών Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τις ιρανικές αρχές για να βρεθεί λύση στην αύξηση των τιμών καυσίμων και να προωθήσει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ελπίζοντας σε πρόοδο τις επόμενες μέρες.