ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
India-Mumbai-Overpopulation-Yperplithismos
Φωτο: Shutterstock

Η ινδική αστυνομία σκότωσε 29 ύποπτους μαοϊστές αντάρτες

Οι μαοϊκοί αντάρτες, οι οποίοι αντιτίθενται στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις πλούσιες σε ορυκτά περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ινδίας.

Τουλάχιστον 29 ύποπτοι μαοϊστές αντάρτες σκοτώθηκαν και ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο κεντρικό ινδικό κρατίδιο Τσατισγκάρ την Τρίτη, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των εθνικών εκλογών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέσυραν 29 πτώματα κατά τη διάρκεια ερευνών που ακολούθησαν την ανταλλαγή πυροβολισμών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Ασφαλείας Συνόρων της Ινδίας. Ανακτήθηκαν πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένων ελαφρών πολυβόλων. 

Οι μαοϊκοί αντάρτες, οι οποίοι αντιτίθενται στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις πλούσιες σε ορυκτά περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ινδίας. Η κυβέρνηση είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο το 2022 ότι οι ενέργειές της είχαν οδηγήσει σε «πρωτοφανή βελτίωση» στον έλεγχο του βίαιου εξτρεμιστικού κινήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στο Κόσοβο

Σε νέες εκλογές οδηγείται το Κόσοβο καθώς και η δεύτερη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης απέτυχε, με τον Γκλάουκ Κονιούφτσα να μην εξασφαλίζει πλειοψηφία στη βουλή. Η πρόεδρος Οσμάνι αναμένεται να προκηρύξει εκλογές σύντομα.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Μπανγκλαντές: Δημοψήφισμα για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις μαζί με εκλογές

Οι πολίτες του Μπανγκλαντές θα αποφασίσουν τον Φεβρουάριο για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Μουχάμαντ Γιούνους, με δημοψήφισμα ταυτόχρονο με τις βουλευτικές εκλογές.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Ψηφίζουν οι πολίτες για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου

Οι Ιρακινοί ψηφίζουν για νέο κοινοβούλιο, σε εκλογές που δεν αναμένεται να φέρουν αλλαγές, παρακολουθούμενες στενά από Τεχεράνη και Ουάσινγκτον. Παρά τη σχετική σταθερότητα, το Ιράκ αντιμετωπίζει προβλήματα υποδομών και διαφθορά.