ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Σε χαμηλό 11 ετών το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 8,1% τους τρεις τελευταίους μήνες του περασμένου έτους από το 8,5% το τρίτο τρίμηνο, το οποίο αναθεωρήθηκε πτωτικά από την αρχική τιμή του 8,6%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INSEE.

Η ανεργία στη Γαλλία υποχώρησε απρόσμενα στα τέλη της περασμένης χρονιάς σε χαμηλό 11 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, προσφέροντας ώθηση στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο οικονομικό μέτωπο.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 8,1% τους τρεις τελευταίους μήνες του περασμένου έτους από το 8,5% το τρίτο τρίμηνο, το οποίο αναθεωρήθηκε πτωτικά από την αρχική τιμή του 8,6%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INSEE.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2008. Ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις 11 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters και που προέβλεπαν να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 8,5% ενώ κανένας εξ αυτών δεν περίμενε ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 8,4%.

Η μεγάλη μείωση θα είναι μια θετική εξέλιξη για τον Μακρόν ύστερα από εβδομάδες απεργιών κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. «Είναι μια ξεκάθαρη νίκη για τη Γαλλία και για την οικονομική πολιτική που ακολουθούμε τα τρία αυτά τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στο δίκτυο BFM TV.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονο drone στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πάνω από 1.800 ρίψεις με drone σε φυλακή, έγιναν πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν πέντε άτομα στη Γαλλία για διακίνηση ναρκωτικών με ντρον στη φυλακή Βίλφρανς σιρ Σον. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε κλειστό κέντρο, ενώ τρεις από τους τέσσερις ενήλικες προφυλακίστηκαν. Η δίκη θα γίνει το φθινόπωρο.
Πλανήτης Γη ξηρασία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μέτρα περιορισμού νερού στο 70% της χώρας λόγω ξηρασίας

Περίπου το 70% της Γαλλίας εφαρμόζει περιορισμούς νερού λόγω εντεινόμενης ξηρασίας και επαναλαμβανόμενων καυσώνων. Η κυβέρνηση συγκαλεί συνάντηση για την κρίση, ενώ 99 νομοί βρίσκονται σε ετοιμότητα ή κατάσταση κρίσης.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Γαλλική ασπίδα απέναντι στην Τουρκία

Πώς η Αθήνα προσπαθεί μέσω Γαλλίας να ξεκλειδώσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος - Κύπρου, παρακάμπτοντας την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας. Συμφωνίες, διπλωματικοί ελιγμοί και η επιστροφή της Τουρκίας στην τακτική των παραβιάσεις.
Αμερικανική σημαία δασμοί
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Λιγότερες νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, αλλά πτώση ανεργίας

Τον Ιούλιο, οι ΗΠΑ έχασαν 23.000 θέσεις εργασίας, όμως η ανεργία μειώθηκε στο 4,1%, διαψεύδοντας τις προσδοκίες. Αναθεώρηση προς τα κάτω για Μάιο και Ιούνιο έδειξε 103.000 λιγότερες θέσεις εργασίας από τις αρχικές προβλέψεις.