ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Φώτο: Shutterstock

Μελόνι: Βασικής σημασίας το δικαίωμα των ανθρώπων να μην μεταναστεύουν

«Δέσμευσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, με την καταπολέμηση των διακινητών, αλλά και προσφέροντας εναλλακτικές στις χώρες της Αφρικής, με επαγγελματική κατάρτιση, εργασία και διαδικασίες για νόμιμη μετανάστευση», πρόσθεσε η Μελόνι.

«Το να μπορέσουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα των ανθρώπων να μην μεταναστεύουν είναι βασικής σημασίας», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά την παρέμβασή της στην διεθνή σύνοδο Ιταλίας-Αφρικής, η οποία διεξάγεται σήμερα στην Ρώμη.

«Πρέπει να εγγυηθούμε στους ανθρώπους το δικαίωμα να μην μεταναστεύουν και να μην κόβουν τις ρίζες τους, σ' αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, η οποία είναι όλο και πιο δύσκολο να στηθεί στην Ευρώπη», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Δέσμευσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, με την καταπολέμηση των διακινητών, αλλά και προσφέροντας εναλλακτικές στις χώρες της Αφρικής, με επαγγελματική κατάρτιση, εργασία και διαδικασίες για νόμιμη μετανάστευση», πρόσθεσε η Μελόνι.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε μια πρώτη φάση, η Ιταλία θα διαθέσει 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με την αφρικανική ήπειρο, στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας και υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης γενικότερα.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις αφρικανικές χώρες να παράξουν την ενέργεια που χρειάζονται και να μπορέσουν να εξάγουν στην Ευρώπη το ποσοστό που θα περισσεύει. Θέλουμε να μπορέσουν να συναντηθούν δυο διαφορετικές ανάγκες: εκείνη της Αφρικής να αναπτύξει την παραγωγή, δημιουργώντας πλούτο και εκείνη της Ευρώπης, να εξασφαλίσει νέες οδούς για την προμήθεια ενέργειας», κατέληξε η Τζόρτζια Μελόνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μελόνι για κόμβους επιστροφής μεταναστών - «Η Ευρώπη σε σωστή πορεία»

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε την ψήφιση αυστηρότερων κανόνων επαναπατρισμών από το Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως η Ευρώπη κινείται προς πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική, με ενισχυμένο έλεγχο συνόρων.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Υπερασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα απέναντι στις ΗΠΑ

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τις ΗΠΑ, αλλά ότι η Ιταλία οφείλει να υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα. Παράλληλα, επισκέπτεται τον Περσικό Κόλπο για συμφωνίες σε ενέργεια και πετρέλαιο.
Βάρκα με μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: 19 νεκροί μετανάστες και 58 διασωθέντες νότια της Λαμπεντούζα

Δεκαεννέα μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο νότια της Λαμπεντούζα, ενώ διασώθηκαν 58 άτομα. Το περιστατικό σημειώθηκε στη λιβυκή περιοχή έρευνας-διάσωσης. Η ιταλική ακτοφυλακή μετέφερε επιζώντες και σορούς.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση της υπουργού Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ στην Ιταλία

Η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από σχετικό αίτημα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καθώς ερευνάται για απάτη και παραπέμφθηκε σε δίκη για πλαστό ισολογισμό.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχυμένους ελέγχους στα σύνορα ζητούν Δανία και Ιταλία για το μεταναστευτικό

Οι πρωθυπουργοί Δανίας και Ιταλίας προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέου μεταναστευτικού ρεύματος όπως το 2015-16, λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή, και ζητούν αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους στην ΕΕ.