ΓΔ: 2396.37 0.98% Τζίρος: 236.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία με σημαία των ΗΠΑ στο παρασκήνιο.

Ο συνήγορος του Τραμπ ζητά από τους γερουσιαστές να απορρίψουν τις κατηγορίες

«Ας αφήσουμε τον λαό να επιλέξει τον πρόεδρο αλλά επίσης και να ζητήσει τον λογαριασμό από τους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία» τόνισε ο συνήγορος του Τραμπ.

Οι συνήγοροι του Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσαν σήμερα τις αγορεύσεις τους, στη δίκη του Αμερικανού προέδρου στη Γερουσία, καλώντας τους γερουσιαστές να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες.

«Ήρθα εδώ σήμερα για να σας ζητήσω να απορρίψετε τις κατηγορίες» της κατάχρησης εξουσίας και της παρεμπόδισης του έργου του Κογκρέσου, είπε απευθυνόμενος στους γερουσιαστές ο Πάτι Τσιπολόνε, ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου και επικεφαλής της υπερασπιστικής ομάδας του προέδρου. Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν έκανε τίποτα κακό», διαβεβαίωσε, παρουσιάζοντάς τον ως θύμα μιας «καθαρά κομματικής» διαδικασίας καθαίρεσης που έχει ως στόχο να τον εμποδίσει να διεκδικήσει μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Δεν είναι ωραίο να βρισκόμαστε εδώ στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου», συνέχισε ο Τσιπολόνε, καθώς σήμερα διεξάγονται οι προκριματικές στην Πολιτεία της Αϊόβα. Οι γερουσιαστές πρέπει «να δείξουν εμπιστοσύνη στον αμερικανικό λαό», τόνισε. «Ας αφήσουμε τον λαό να επιλέξει τον πρόεδρο αλλά επίσης και να ζητήσει τον λογαριασμό από τους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων» οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία. Οι ψηφοφόροι «κουράστηκαν» από τις έρευνες που αποτελούν χάσιμο χρόνου, πόρων και ενέργειας», είπε.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι ζήτησε από την Ουκρανία να ξεκινήσει ποινική έρευνα για τον πολιτικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν, απειλώντας να παγώσει την κρίσιμης σημασίας στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για τη χώρα αυτή. Σύμφωνα με τους κατηγόρους του, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε κρατικά μέσα για να αμαυρώσει τον αντίπαλό του και να νοθεύσει τις εκλογές ενώ, όταν τον ξεσκέπασαν, έκανε τα πάντα για να παρεμποδίσει την έρευνα του Κογκρέσου.

Οι δικηγόροι του προέδρου ωστόσο επισημαίνουν ότι ο Τραμπ ανησυχούσε για τη διαφθορά στην Ουκρανία και είχε κάθε δικαίωμα να «θέσει ερωτήσεις» για τον Μπάιντεν και τις επιχειρήσεις του γιου του, του Χάντερ, στη χώρα αυτή.

Με βάση το Σύνταγμα, απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων (67 ψήφοι) για να κριθεί ένοχος ο πρόεδρος. Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, με 53 γερουσιαστές έναντι 47 των Δημοκρατικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ίσως το Σαββατοκύριακο η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επετεύχθη «πολύ καλή συμφωνία» με το Ιράν, η οποία ίσως υπογραφεί τις επόμενες μέρες στην Ευρώπη, όταν ολοκληρωθούν τα έγγραφα, πιθανώς παρόντος του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ακύρωσα τις επιθέσεις κατά Ιράν, πλησιάζει συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στην Truth Social ότι ακυρώνει τις αποψινές επιθέσεις στο Ιράν, καθώς συμφωνία με την Τεχεράνη βρίσκεται στα τελικά στάδια και έχει ήδη εγκριθεί από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Χωρίς τέλος το τέλμα των ΗΠΑ», προειδοποιεί ο Γαλιμπάφ

Ο Μοχάμαντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ για ένα «τέλμα δίχως τέλος» μετά τις απειλές Τραμπ, τονίζοντας ότι απερίσκεπτες ενέργειες θα οδηγήσουν σε καταστροφή αγορών και ενεργειακών υποδομών και θα αναδείξουν ένα «διαφορετικό Ιράν».
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για συμφωνία

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον διάλογο με το Ιράν για συμφωνία, αλλά προτιμά κατάληψη του νησιού Χαργκ αντί για πλήγματα σε γέφυρες και ενεργειακούς σταθμούς, παρά την προηγούμενη απειλή του για σφοδρή επίθεση.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν ζήτησε παύση βομβαρδισμών, διαψεύδει η Τεχεράνη

Ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τον Τραμπ να σταματήσει τις επιθέσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Fox News που μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί θα λήξουν σύντομα.