ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Τράπεζα Πειραιώς

Στον MSCI Greece εντάσσεται η Τρ. Πειραιώς, εκτός δείκτη η Τέρνα Ενεργειακή

Ανακοινώθηκε η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Standard Greece. Εισροές 166 εκατ. δολαρίων εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς λόγω της ένταξης στον δείκτη.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για thn ένταξη της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Standard Greece καθώς όπως ανακοινώθηκε από τον διεθνή οίκο κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη η μετοχή της Τρ. Πειραιώς αναβαθμίζεται και εντάσσεται στον δείκτη καθώς πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η μετοχή της τράπεζας συμμετείχε στον δείκτη small cap. 

Εκτός δείκτη MSCI Standard Greece τέθηκε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Morgan Stanley η ένταξη της Τρ. Πειραιώς στον MSCI Standard Greece αναμένεται να προσελκύσει από παθητικά κεφαλαία (τα οποία παρακολουθούν πιστά τους δείκτες) εισροές ύψους περίπου 166 εκατ. δολαρίων που αντιστοιχούν σε συναλλαγές 13 ημερών (ημέρες συναλλαγών βάσει των μέσων συναλλαγών).

Βάσει των στοιχείων πριν την αναθεώρηση που ανακοινώθηκε σήμερα στον MSCI Standard Greece μετέχουν δέκα μετοχές: Eurobank με ποσοστό συμμετοχής 14,31%, Mytilineos με 14,08%, Alpha Bank μεο 12,67%, Εθνική Τράπεζα με 11,92%, Jumbo με 10,89%, ΟΠΑΠ με 10,09%, ΟΤΕ με 9,72%, ΔΕΗ με ποσοστό 7,85%, η Motor Oil με 5,31% και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 3,16%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όπερα Τόσκα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Τρ. Πειραιώς χορηγεί το αφιέρωμα της ΕΛΣ στον Νίκο Σ. Πετρόπουλο

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, χορηγώντας το αφιέρωμα στον Νίκο Σ. Πετρόπουλο, που ανοίγει με την «Τόσκα» και περιλαμβάνει σημαντικές αναβιώσεις έργων του για τη σεζόν 2025/26.
Θοδωρής Τζούρος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τζούρος: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας στην Ευρώπη

Την μεγάλη προοδο της Ελλάδας στην ενεργειακή ανεξαρτησία και την ανάπτυξη των ΑΠΕ υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής, Chief Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Θοδωρής Τζούρος.