ΓΔ: 2105.99 0.32% Τζίρος: 126.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:40
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Μικρή άνοδος στην Ευρώπη μια ημέρα μετά τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0.17%.

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τροφοδότησαν ελπίδες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) είναι στο χείλος του τερματισμού του κύκλου σύσφιξης που ακολουθεί μετά την πανδημία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,23% λίγο μετά τις 11 ώρα Ελλάδας.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11% στις 16,039 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 7.346 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0.17% κινούμενος στις 7.427 μονάδες.

Τα αδύναμα στοιχεία για το εμπόριο που ανακοινώθηκαν στην Κίνα συγκρατούσαν τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. Οι μετοχές των βιομηχανικών ομίλων, που επηρεάζονται από τις ειδήσεις που αφορούν την Κίνα, ασκούσαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στον δείκτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες έρχονται από μία μέρα συνεδριάσεων με ισχυρά κέρδη καθώς η νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που υποχώρησε σε χαμηλό διετίας στο 3% τον Ιούνιο από το 4%, τόνωσε παγκοσμίως τη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Ουσιαστικά η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έβαλε εκ νέου στο κάδρο, αλλά αυτή τη φορά σε πιο ρεαλιστική βάση, το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων της Fed.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ δίνουν ώθηση στο ΧΑ, με τον ΓΔ σε ήπια άνοδο

Με ήπια άνοδο κινούνται οι μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.106,82 μονάδες (+0,36%) και τζίρο στα 15,77 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά ξεπερνά τις 2.100 μονάδες
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.
Χρηματιστηριακοί δείκτες γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες στο ΧΑ με ρευστοποιήσεις κερδών μετά το ανοδικό σερί

Η αργία στη Wall Street περιόρισε τις συναλλαγές, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με απώλειες 0,34% στις 2.099,80 μονάδες. Κατοχυρώθηκαν κέρδη σε τράπεζες ΔΕΗ, Motor Oil, ανοδικά κινήθηκαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Metlen, Ελβαλχαλκορ και ΕΥΔΑΠ.