ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Μικρή άνοδος στην Ευρώπη μια ημέρα μετά τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0.17%.

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τροφοδότησαν ελπίδες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) είναι στο χείλος του τερματισμού του κύκλου σύσφιξης που ακολουθεί μετά την πανδημία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,23% λίγο μετά τις 11 ώρα Ελλάδας.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11% στις 16,039 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 7.346 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0.17% κινούμενος στις 7.427 μονάδες.

Τα αδύναμα στοιχεία για το εμπόριο που ανακοινώθηκαν στην Κίνα συγκρατούσαν τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. Οι μετοχές των βιομηχανικών ομίλων, που επηρεάζονται από τις ειδήσεις που αφορούν την Κίνα, ασκούσαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στον δείκτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες έρχονται από μία μέρα συνεδριάσεων με ισχυρά κέρδη καθώς η νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που υποχώρησε σε χαμηλό διετίας στο 3% τον Ιούνιο από το 4%, τόνωσε παγκοσμίως τη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Ουσιαστικά η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έβαλε εκ νέου στο κάδρο, αλλά αυτή τη φορά σε πιο ρεαλιστική βάση, το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων της Fed.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο ΧΑ με πιέσεις στις τράπεζες – Αρνητικό και στις ευρωαγορές το κλίμα

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,50%. Πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πετρελαίου και ομολόγων.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια άνοδος μετά τις ισχυρές απώλειες – Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις δύο πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη στο +0,55%, ενώ μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων σε Ισπανία και Γαλλία.
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το ΧΑ μετά το ανοδικό εξάμηνο - Πτώση και στην Ευρώπη

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2,05%. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.