ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες να δίνουν βηματισμό

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Aegean (+2,69%), της Σαράντης (+2,27%), της Alpha Bank (+1,85%), της Πειραιώς (+1,75%) και της Ελλάκτωρ (+1,70%).

Ήπια ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών που κινείται πάνω από τις 1.280 μονάδες, μετά από τις τρεις πτωτικές συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 1,65%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, λίγο μετά τις 13:00, διαμορφωνόταν στις 1285.42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,56%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24.55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,86%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,01%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Aegean (+2,69%), της Σαράντης (+2,27%), της Alpha Bank (+1,85%), της Πειραιώς (+1,75%) και της Ελλάκτωρ (+1,70%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (-1,46%), της Elvalhalcor (-1,40%) και των ΕΛΠΕ (-0,39%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+3,81%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,21%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-1,12%) και των Τροφίμων (-0,32%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς, με 1.381.314 και 1.251.575 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 3,90 εκατ. ευρώ και η Μυτιληναίος με 3,46 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, 41 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Τρία Άλφα (κ) +6,82% και Επίλεκτος +6,67%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Νάκας -8,21% και Yalco -6,88%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πίνακας χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ, «βουτιά» σχεδόν 4% στις τράπεζες

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω πτωτικού κλίματος και των ευρωαγορών, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων και οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πτωτικά η αγορά με τις τράπεζες στο επίκεντρο των πιέσεων

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της ανόδου του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων.
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο ΧΑ με πιέσεις στις τράπεζες – Αρνητικό και στις ευρωαγορές το κλίμα

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,50%. Πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πετρελαίου και ομολόγων.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αρνητικό έδαφος οι αγορές, ανοδικά το πετρέλαιο

Αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές με το πετρέλαιο να ενισχύεται και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ το ΧΑ προέρχεται από ισχυρή άνοδο 1,75%.